12 KRITISKE TEKNOLOGIER FOR DANMARK
Hjem TEKNIK 12 teknologiske omstillingstrends som Danmark bør satse strategisk på

12 teknologiske omstillingstrends som Danmark bør satse strategisk på

Af Redaktionen

Akademiet for de Tekniske Videnskaber, ATV, har iværksat en stor analyse af kritiske teknologier for Danmarks fremtidige velfærd og bæredygtighed.

Akademiet præsenterer analysen på Teknologisk Topmøde den 21. november i DGI Byen.

På verdensplan bliver der investeret massivt i udviklingen af nye, bæredygtige teknologier. Omstillingen mod en fossilfri, biobaseret og datadreven fremtid er blevet en international konkurrenceparameter, som Danmark må forholde sig til for at sikre dansk velfærd, konkurrenceevne og sikkerhed.

12 KRITISKE TEKNOLOGIER FOR DANMARK

Carsten Toft Boesen, adm. direktør i NIRAS og præsident for Akademiet for de Tekniske Videnskaber

Frem mod Teknologisk Topmøde udpeger ATV derfor 12 teknologiske omstillingstrends, som Danmark bør satse strategisk på. De 12 teknologier udvælges af akademiets over 800 medlemmer, der består af forskningsledere, erhvervsledere, topforskere og eksperter inden for teknologi og teknologisk omstilling. Det gør de ud fra en bruttoliste over globale teknologitrends, som Teknologisk Institut har udarbejdet for ATV.

Resultatet af analysen bliver en opgørelse og uddybning af de teknologiområder, som Danmark fremadrettet skal satse strategisk på i den nødvendige omstilling til stadig mere fossilfrie, biobaserede og digitalt understøttede teknologier. Analysen bliver præsenteret og debatteret på ATV’s Teknologiske Topmøde den 21. november i DGI Byen.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>