3 forbinder landets festivaler
Hjem TELEKOMMUNIKATION 3 forbinder landets festivaler

3 forbinder landets festivaler

Af Redaktionen

Festivalsæsonen er i fuld gang, og teleselskabet 3 sætter ekstra netværkskapacitet op på hele 18 festivaler i løbet af festivalsæsonen for at kunne servicere kunderne.

Dataforbruget blandt 3’s mobilkunder ændres nemlig hastigt, og det stiller nye krav til netværkskapaciteten.

Fra mobilbetaling i ølteltet til upload af de store koncertøjeblikke op sociale medier og til at finde vennerne i vrimlen af festivalgæster, er telenetværket helt afgørende for den gode festivaloplevelse.

I løbet af sommeren ruller 3 derfor mobilt netværk ud til 18 festivaler over hele landet, der skal sikre den gode forbindelse på festivalerne, fortæller Head of Network Operations hos 3, Stefan Ring Støhrmann, der har ansvaret for at rejse den ekstra kapacitet:

”Festivalsæsonen er altid en sjov tid for os, for det er meget udstyr, der skal sættes op på kort tid. Det tager kun ganske få dage at rejse en mast, og derfor skal etableringen af den ekstra kapacitet helst ske lige inden festivalen åbner, så det er altid et spændende kapløb med uret. Vi fragter mere end 450 tons udstyr 4500 km rundt til 18 festivaler i hele landet, og vi rejser i alt 33 midlertidige master til festivalerne.”

Større dataforbrug på festivalerne

3 har i mere end ti år sørget ekstra kapacitet på landets største og mest toneangivende festivaler, bl.a. Roskilde Festival. Men med udrulningen af 5G-netværket ser 3 at flere og flere brugere bevæger sig fra 4G til 5G. Aktuelt er 18% af 3’s kunder på 5G-netværket, som bruger markant mere data end 4G-brugerne. Men også i årene med 4G har dataforbruget taget et stort spring på festivalerne.

Alene den datamængde der blev brugt på 3’s netværk på en enkelt dag på landets største festival, svarede sidste år til 401 døgns TV-streaming. På samme festival i 2011 brugte man på den dag, der havde mest trafik, en halv terabyte data. Sidste år blev der på 3’s netværk brugt 126 terabyte data i løbet af hele festivalen. Det tal forventes at stige yderligere i år, fordi flere kommer på 5G-netværket, forklarer Stefan Ring Støhrmann:

3 forbinder landets festivaler”Det er tydeligt at se, at den andel, der er på 5G, bruger markant mere data end de af vores brugere, der fortsat er på 4G-netværket. Det er fordi, 5G-teknologien giver øget båndbredde og lavere forsinkelse, hvilket betyder, at festivalgæster vil opleve en hurtigere og mere pålidelig internetforbindelse. Det muliggør hurtigere streaming af musik og videoer, hurtigere download af indhold samt en mere problemfri brugeroplevelse generelt, og derfor stiger dataforbruget helt naturligt også blandt vores 5G-kunder. Så vi sørger for, at der er kapacitet nok til både 4G- og 5G-kunder både nu og i de kommende år.”

Netværket kan optimere festivalernes infrastruktur

Overgangen til 5G muliggør også ibrugtagning af nye teknologier. Bl.a. åbner 5G for at anvende avancerede funktioner og tjeneste som augmented reality (AR), virtual reality (VR)-oplevelser, interaktive festival-apps, live streaming af koncerter og meget mere.

Ift. at organisere festivalerne gør 5G-netværket det også muligt for dem at benytte IoT (Internet of Things)-integration til at systematisere forskellige arbejdsprocesser på festivalen. Dette åbner op for muligheden for smarte festivalområder, hvor alt fra eks. scenebelysning og lydanlæg til billetscanner og betalingssystemer kan være forbundet og styret via internettet. Denne integration kan forbedre effektiviteten og sikkerheden på festivalen og kan optimere de arbejdsgange, der er forbundet med at afholde en festival.

”Der er mange spændende perspektiver for virksomhederne i at se på, hvordan man i fremtiden kan bruge IoT-løsninger til at optimere arbejdsgangene på festivalerne til gavn for både dem selv og gæsterne,” siger Stefan Ring Støhrmann i en afsluttende bemærkning.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>