ABB’s kinesiske fabrik i Xiamen viser fremtidens produktion med lav kulstofudledning
Hjem BÆREDYGTIGHED ABB’s kinesiske fabrik i Xiamen viser nu fremtidens produktion med lav kulstofudledning

ABB’s kinesiske fabrik i Xiamen viser nu fremtidens produktion med lav kulstofudledning

Af Redaktionen
  • ABB’s fabrik i Xiamen reducerer de årlige CO2e-emissioner med 13.400 tons som et led i Mission to Zero-rejsen

  • Viser nye intelligente løsninger, der integrerer vedvarende energi, opnår 50 % reduktion i udledning af kulstof og reducerer omkostningerne

  • ABB Xiamen-fabrikken har en model, som andre producenter kan efterligne

Fabrikken i Xiamen er ABB’s nye flagskib for bæredygtig produktion. Den baner vejen for en fremtid med ren energi i Kina med en skalerbar model, der anvender banebrydende nye systemer til energiovervågning kombineret med vedvarende energiproduktion og -lagring på stedet. Det har gjort det muligt at reducere emissioner og omkostninger på imponerende vis.

Kina sigter mod at nå toppen af emissionerne inden 2030 og opnå CO2-neutralitet inden 2060. For at gøre overgangen til net zero en realitet er samarbejde med landets produktionsvirksomheder afgørende. Tiltag, som dem på ABB’s fabrik i Xiamen, er nødvendige for at nå disse mål, da landets produktion i øjeblikket udgør over 28[i] procent af den samlede globale produktion og derved en betydelig del af emissionerne.

Xiamen-fabrikken – som dækker 425.000 m2 og beskæftiger over 3 000 medarbejdere – har reduceret sine CO2-ækvivalenter (CO2e) med 13.400 tons som et led i ABB’s globale Mission to Zero-program. I år vil Xiamen åbne sine døre for kunder og andre producenter i Kina for at vise, hvordan virksomhedens smarte digitale teknologi er blevet anvendt til at dekarbonisere og reducere scope 2-emissioner (indirekte fra elektricitet) og hjælpe dem med at opnå de samme resultater.

Med installationen af 100.000 m2 solpaneler på taget genererer fabrikken i Xiamen, som har topmoderne produktionslinjer til lav- og mellemspændingsbrydere og afbrydere, nu nok solenergi til at dække omkring 50 % af stedets årlige forbrug af elektricitet. Et intelligent energistyringssystem optimerer det nyligt monterede solenergisystem på 12,3 MWp og afbalancerer proaktivt udbud og efterspørgsel. Den intelligente løsning forudser fremtidig elproduktion fra solcellepanelerne på taget og tager højde for vejrudsigterne for at forudse, hvor meget elektricitet der vil blive produceret.

ABB’s kinesiske fabrik i Xiamen viser fremtidens produktion med lav kulstofudledningABB Xiamen’s komplekse energisystem styres og forvaltes proaktivt af ABB Ability™ Electrification Monitoring and Control til distributionsnetværk, ZEE600. Denne “centrale intelligens” i energiøkosystemet er så sofistikeret, at den overvåger og styrer belastninger, batterilagring og opladning af elbiler og optimerer energistyringen i hele anlægget. Produktionscentralens e-Storage eHenho-løsninger, herunder strøm- og kontroludstyr, muliggør den kontinuerlige datastrøm og kommunikation med ZEE600-kontrolsystemet.

Xiamen’s elsystem samarbejder også med State Grid Corporation of China (SGCC)’s elnet ved at levere efterspørgselsresponstjenester, når det er nødvendigt.

Tilslutningen af solceller, batterier, produktion og EV-opladere er udført med modulære strømløsninger. Dette gør ABB Xiamen’s løsning nem at kopiere andre steder, hvilket reducerer installationstiden og projektets kompleksitet. Disse pakkeløsninger og alle de inkluderede lav- og mellemspændingsenheder er fremstillet af ABB i Kina.

James Zhao, Senior Vice President for ABB Kina, sagde: “Omfanget af reduktionen i udledning af kulstoffer i Xiamen er et godt eksempel på, hvordan producenter af enhver størrelse kan producere med lavt kulstofindhold – og implementere det hurtigt. Ved at implementere ABB-teknologi, der er bredt tilgængelig, viser vi, hvordan man kan fremskynde rejsen mod dekarbonisering. Med dette anlæg i verdensklasse vil vi vise vores kunder og partnere, hvordan ambitioner om lavt CO2-udslip kan opnås i dag ved hjælp af intelligent teknologi.”

ABB’s Xiamen-produkter og -løsninger er installeret i mange vigtige infrastrukturprojekter i og uden for Kina, herunder Chengdu Tianfu International Airport, Beijing-Shanghai højhastighedsjernbane, Hong Kong-Zhuhai-Macao-broen samt i datacentre for førende internetvirksomheder.

Ud over ABB Xiamen-fabrikken er ABB’s anlæg i Kina, Italien, Finland, Tyskland og Holland også på vej mod CO2-neutralitet. Hvis du vil vide mere om, hvordan dit anlæg kan blive mere energieffektivt, og hvordan du reducerer kulstofudledningerne ved hjælp af ABB’s Mission to Zero blueprint, kan du besøge https://new.abb.com/mission-to-zero

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>