Boligkøbere er blevet hårdere til at forhandle pris
Hjem FINANSIEL Boligkøbere er blevet hårdere til at forhandle pris

Boligkøbere er blevet hårdere til at forhandle pris

Af Redaktionen

Siden april er størrelsen på de prisafslag, der gives i bolighandler, fordoblet.

For en gennemsnitslejlighed ligger det aktuelle afslag lige nu på 150.000 kr., viser nye tal

At tempoet på boligmarkedet siden foråret er faldet, er især blevet bemærket af landets boligkøbere, som har haft held til at forhandle priserne på boligerne længere og længere ned. I april blev der i gennemsnit givet et afslag på 410 kr. pr. kvadratmeter på villaer, mens det ved udgangen af oktober lå på 801 kr. pr. kvadratmeter. Samme tendens gælder også ejerlejligheder og sommerhuse, hvor størrelserne på afslagene er fordoblet de seneste seks måneder, viser nye tal fra Boligsiden.dk, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

Udviklingen er ifølge Estate en naturlig konsekvens af et øget boligudbud.

-De seneste to år har prisafslagene været ret beskedne, fordi der var så få boliger at vælge imellem. Men virkeligheden er en helt anden nu. Der er pt lige så mange boliger til salg som før Corona, og det betyder, at køberne har langt bedre kort på hånden, når de skal forhandle pris, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Boligkøbere er blevet hårdere til at forhandle pris

Foto: Shutterstock. må ikke videredistribueres

Hårdest er det gået ud over sælgere af ejerlejligheder, hvor ejeren af en lejlighed på 100 kvadratmeter nu i gennemsnit må forvente at skulle give et gennemsnitligt afslag på 150.000 kr. mod det halve for blot seks måneder siden.

-Det kan virke som store beløb, men vi skal også huske på, hvor meget priserne på ejerlejligheder er steget siden starten af 2020. I den kontekst er de nuværende afslag faktisk ret små, siger Thomas Hovgaard.

Hvordan udviklingen kommer til at forløbe hen over vinteren, beror på en lang række faktorer.

-Normalt plejer boligmarkedet at være mindre aktivt om vinteren, så sæsonen vil i sig selv få betydning, men vi har også til gode at se, om et politisk flertal på Christiansborg kan blive enige om tiltag, der vil dæmpe inflationen. Men det, der virkelig har betydning, er rentens udvikling og priserne på energi, og udviklingen her kan selv den mest betænksomme politiker nok ikke ændre det store på, siger Thomas Hovgaard.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>