Bring og Posten Norge tester droneleverancer
Hjem TELEKOMMUNIKATION Bring og Posten Norge tester nu droneleverancer

Bring og Posten Norge tester nu droneleverancer

Af Redaktionen

Posten Norge og Brings første testprojekt med droner går fra norske Snåsa til Namsos med vandprøver.

At udføre disse leverancer med droner, i stedet for biler eller lastbiler reducerer både leveringstid og kuldioxidudledning.

Formålet med testen er at blive klogere, for hurtigere at kunne tage ny teknologi i brug den dag, markedet og lovgivningen er klar.

– Vi tester droneleverancer for at få erfaring. Sammen med gode samarbejdspartnere ser vi, at det kan blive aktuelt, især når der er krævende geografiske forhold og stramme tidslinjer. Vi ser også, at det kan have en stor fordel for miljøet. I denne test reducerede vi rejsetiden med 34 procent og kuldioxidudledningen med 95 procent, siger Kenneth Tjønndal Pettersen, pressechef i Posten Norge.

Levering af vandprøver fra Snåsavann AS’ lokaler til Nemko Norlab er i første omgang et testprojekt. Afstanden fra Snåsavann til Namsos er 51 kilometer – og vandprøverne er tidligere kørt med bil og lastbil. De vandprøver, der leveres, er afhængige af, at de kommer til laboratoriet inden for kort tid.

– Med denne pilottest vil vi undersøge mulighederne for ny teknologi og undersøge, hvordan vi i fremtiden kan bruge droner og lignende teknologi til at levere post og pakker. I dag er der både tekniske og juridiske forhold, som gør, at droneleverancer ikke kan gennemføres i stor skala. I denne dronetest var vi heldige, at en af vores kunder ville deltage, så vi benyttede lejligheden. Det giver os meget værdifuld erfaring, siger Kenneth Tjønndal Pettersen.

Hurtigere leveringer og reduceret Co2 udslip

Den anvendte drone er udviklet af startup-virksomheden Aviant fra Trondheim, som har specialiseret sig i droneteknologi. Dronen er elektrisk og har et vingefang på 2,5 meter og en maxhastighed på 85 km/t. Lastkapaciteten på tre kilo er mere end nok til at transportere vandprøverne fra Snåsavannet til Namsos.

Bring og Posten Norge tester droneleverancer– Det testprojekt, vi nu gennemfører i samarbejde med Posten Norge, vil give os et unikt indblik i, hvordan vi kan tilbyde dine slutkunder hurtigere, mere miljøvenlig og mere fleksibel transport. Målet med projektet er at vise, hvor langt vi er nået med droneteknologi og sammen med Bring og Posten Norge rykker vi hele tiden grænserne for, hvad der er muligt at opnå med autonom logistik, siger forretningsudvikler Michael Vu hos Aviant.

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>