Dobbeltjubilæum i Søborg – fra kasseapparater i træ til verdensførende print og fototeknologi
Hjem TELEKOMMUNIKATION Dobbeltjubilæum i Søborg, Christian Bruhn A/S’ 100-års jubilæum og Canon Danmarks 55-års jubilæum – fra kasseapparater i træ til verdensførende print og fototeknologi

Dobbeltjubilæum i Søborg, Christian Bruhn A/S’ 100-års jubilæum og Canon Danmarks 55-års jubilæum – fra kasseapparater i træ til verdensførende print og fototeknologi

Af Redaktionen

Tidligere medarbejdere samles i Søborg til fejring af Christian Bruhn A/S’ 100-års jubilæum og Canon Danmarks 55-års jubilæum.

I september for præcis 100 år siden blev virksomheden Bruhn grundlagt i Danmark. Lars Bruhn startede i faderens firma i 1981, præcis 14 år efter hans far hentede Canon-agenturet til Danmark i 1967.

Canon Danmark kan derfor fejre 55-års jubilæum i september 2022.

Canon Danmarks Administrerende Direktør, Kim Nielsen, ser tilbage sammen med Lars Bruhn, barnebarn af grundlæggeren Christian Bruhn.

Lars fortæller om overgangstiden fra Bruhn til Canon Danmark: “det var jo en vild tid! Vi voksede i omsætning fra 100 mio i 81 til 1.4 mia. på 17 år.
Og overskuddet voksede fra 0,8 mio til 42 mio i 1998, da vi solgte.
Lars Bruhn

En 100 år lang rejse med teknologien

Udviklingen af Bruhn og Canon Danmarks produkter og teknologi er nærmest symbolsk i forhold til udviklingen af industrien og dansk erhvervsliv. Tilbage i 1922 startede virksomheden Bruhn op med salg af brugte kasseapparater importeret fra Tyskland. Verden så noget anderledes ud. Kasseapparaterne var i træ.

Da Lars Bruhn startede i faderens virksomhed i 81, var forretningsgrundlaget primært Canon kopimaskiner og regnemaskiner. Lars var bestemt ikke sikker på, at han ville gå i faderens fodspor med en uddannelse som civ.ing. med speciale i biokemi og en karriere hos medicinalvirksomheden Lundbeck, men efter længere tids overvejelser valgte han at sige ’ja’ for at forfølge muligheden og blive økonomisk uafhængig.

Dobbeltjubilæum i Søborg – fra kasseapparater i træ til verdensførende print og fototeknologi

Kim Nielsen og Lars Bruhn

“Jeg blev meget overrasket over at komme ud i Canon-huset, som havde en utrolig smittende vinderkultur. Man blev i sandhed i godt humør, når man kom på arbejde. Det var nærmest som en bikube med et inspirerende miljø, hvor alle gjorde sig umage.”
Lars Bruhn

Sidenhen har verden igen udviklet sig i en digital retning, og Canon er i dag førende producent af ‘imaging-udstyr’, såsom kameraer, filmkameraer, inkjetprintere, professionelle printere og multifunktions maskiner til virksomheder og private samt software til sikker håndtering af filer.

Tilsammen har Bruhn og Canon Danmark udviklet sig med tiden i et helt århundrede.

Virksomhedskulturen består

Der er ifølge Lars Bruhn og Kim Nielsen en masse kulturer fra Bruhn-tiden, der fortsat består i Canon Danmark i dag.

“80% af kulturen i Canon i dag er et mix af den kultur, der var i Bruhn-dagene, og den kultur Canon er kommet med.”
Kim Nielsen

Noget af det vigtigste ved kulturen i Bruhn var de mange arrangementer, hvor virksomhedens medarbejdere samledes til Nytårsmøder, Kick Off møder med nye produkter, Kontor- & Dataudstillinger og Chefårsmøder. Det skabte en helt særlig ånd at tilbringe tid sammen med fælles indsigt, fremsyn og ambitioner.

“Canon er jo kommet til og har introduceret Kyosei, som i bund og grund handler om at leve sammen til fælles bedste, og der er jo allerede før Canon-tiden nogle elementer af Kyosei i det, du fortæller fra Christian Bruhn-tiden. Du fortæller det her med sammenhold, kick-off og det at være fysisk sammen.”
Kim Nielsen

Kim uddyber med fortællingen om Canons fokus på nye måder at arbejde på. Netop for virksomheder i dag er kulturen på arbejdspladsen altafgørende. Virksomheder skal være de nye kultursteder, hvor medarbejderne ønsker at møde op fremfor at sidde hjemme foran skærmen 4 dage om ugen. Det skal være attraktivt at komme ind på arbejdspladsen.

De gamle kulturer er altså i dag lige så relevante i Canon Danmark som for 100 år siden.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>