Cyberkriminelle udnytter danske virksomheder til at udvinde værdifuld kryptovaluta og belaster samtidig deres elforbrug
Hjem SIKKERHED Cyberkriminelle udnytter danske virksomheder til at udvinde den værdifuld kryptovaluta og belaster samtidig deres elforbrug

Cyberkriminelle udnytter danske virksomheder til at udvinde den værdifuld kryptovaluta og belaster samtidig deres elforbrug

Af Redaktionen

Check Point Software Technologies seneste Global Threat Index-rapport viser, at danske virksomheder bliver ramt af XMRig-malwaren, der udnytter de inficerede computeres regnekraft til at udvinde kryptovaluta.

Den seneste Global Threat Index-rapport fra Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, viser, at XMRig-malwaren er den største cybertrussel mod danske virksomheder lige nu.

Malwaren inficerer virksomheders computere og udnytter CPU’en til at udvinde kryptovaluta uden brugernes viden.

I september har malwaren således ramt knap seks pct. af alle danske virksomheder, hvilket er en markant højere andel end på globalt plan, hvor malwaren blot ramte omkring tre pct. af alle virksomheder.

“XMRig-malwaren er en gammel kending, der første gang blev opdaget i 2017. Cyberkriminelle bruger malwaren til at inficere brugernes enhed, og derefter udnytter de CPU’ens regnekraft til at udvinde kryptovaluta og dermed selv tjene flere penge. Dette sker oftest helt uden, at brugerne er opmærksomme på det. Virksomheder kan måske fristes til at tænke, at denne malware ikke er lige så invaliderende som andre, men sandheden er, at alle malware typer er alvorlige. For når de cyberkriminelle først har fundet et hul, vil de hurtigt udnytte det til at udføre andre angreb. Foruden sikkerhedsaspektet, viser de nyeste beregninger, at det med de nuværende elpriser koster over 360.000 kr. at udvinde én bitcoin i Danmark, hvilket er endnu et godt argument for at sikre hele sin it-infrastruktur,” udtaler Jan Johannsen, der er Regional Director for Security Engineering hos Check Point i Danmark. Han afslutter:

Cyberkriminelle udnytter danske virksomheder til at udvinde værdifuld kryptovaluta og belaster samtidig deres elforbrug“Det er også vigtigt at understrege, at vi lige nu oplever, at der ikke blot er én stor cybertrussel mod danske virksomheder. Lige nu ser vi, at der er mange forskellige trusler, hvilket også afspejler sig i, at den anden og tredje største cybertrussel på vores Global Treat Index-rapport begge ramte tre pct. af alle danske virksomheder i september. Danske virksomheder skal derfor være forberedt på alle tænkelige typer malware og angreb, og det er nødvendigt, at de har de rette sikkerhedsløsninger til at håndtere disse angreb.”

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>