Dansk tech entreprenør og prisvindende kunstner i rummet med unikt kunstværk
Hjem NYHEDER Dansk tech entreprenør og prisvindende kunstner i rummet med det første danske unikt kunstværk

Dansk tech entreprenør og prisvindende kunstner i rummet med det første danske unikt kunstværk

Af Redaktionen

Den 17. december 2021 blev kunstværket ”Celestium”, der er skabt ved brug af kunstig intelligens og blockchain teknologi, det første danske kunstværk i rummet.

 Kunstværket er skabt af den prisvindende danske kunstner Cecilie Waagner Falkenstrøm og hendes art-tech team i Artificial Mind.

Kunstværket er udviklet efter en idé af Cecilie Waagner Falkenstrøm og tech iværksætteren Niels Zibrandtsen.

”Celestium” er skabt ombord på NASAs del af Den Internationale Rumstation (ISS), hvor det bevæger sig i 386 km højde rundt om jorden. Her opsamler AI-blockchain algoritmen kosmisk stråling fra rummet, som bruges til at skabe kunstværkets unikke kunstig intelligens-genererede billeder og blockchain tokens.

”Det har været en utrolig spændende rejse. Takket være NASA og CASIS er Den Internationale Rumstation et fantastisk teststed for ny teknologi og nu også et sted, hvor digital kunst kan skabes”, siger kunstner Cecilie Waagner Falkenstrøm og tilføjer: ”Med kunstværket ønsker vi at tematisere den stigende rumkapitalisme, som finder sted lige nu, og skabe en debat om decentralisering og demokratisering af rummets ressourcer.”

Dansk tech entreprenør og prisvindende kunstner i rummet med unikt kunstværk

”Celestium” kunstværket er blevet til efter idé af Cecilie Waagner Falkenstrøm og tech iværksætter Niels Zibrandtsen, der bl.a. står bag etableringen af MindFuture Foundation, hvis formål er at skabe debat om brugen af ny teknologi (Artificial Mindsets).

”Idéen med Celestium er at sætte fokus på de muligheder og udfordringer, som nye monetære systemer uden for vores lille jord muliggør”, udtaler stifter af og bestyrelsesformand i MindFuture Foundation, Niels Zibrandtsen.

Teknologi til kunstværket er skabt af kunstner Cecilie Waagner Falkenstrøms art-tech studio ARTificial Mind, hvor softwareudviklerne Jens Hegner Stærmose og Alexander Krog har stået i spidsen for at programmere den komplekse machine learning software og blockchain teknologi, som driver det unikke kunstværk.

Cecilie og hendes tech team har således arbejdet hårdt i et år på at skabe kunstværket ved hjælp af space mission virksomhederne Lonestar og Redwire Corporation, som har arbejdet tæt sammen med NASA på at muliggøre kunstværket. Desuden har et samarbejde med open-source tech virksomheden Canonical og deres Ubunto Core teknologi muliggjort, at kunstværkets software kunne køres i et system med begrænsede computer ressourcer, så kunstværket kunne sendes ud i rummet. Not-for-profit organisationen MindFuture Foundation har støttet projektet, og tidligere NASA astronaut Nicole Stott fra Space for Art Foundation har bidraget med sparring og billeder.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>