Systematic skal levere software til den største havvindmøllepark i USA
Hjem SYSTEMATIC Danske Systematic skal levere software til den største havvindmøllepark i USA

Danske Systematic skal levere software til den største havvindmøllepark i USA

Af Redaktionen

Det er danske Systematic, som skal levere den marinekoordineringsløsning, der skal styre logistik og compliance i forbindelse med sikkerheden for Dominion Energys projekt med 2,6 GW offshore-vindmølleparker ud for Virginias kyst.

Dominion Energy, der i øjeblikket udvikler den største offshore-vindmøllepark i USA – et projekt med 2,6 gigawatt offshore-vindmølleparker ud for Virginias kyst – har valgt Systematics SITE-softwareløsning til at understøtte sikkerheden for de medarbejdere, der arbejder i og omkring det 456 kvadratkilometer store erhvervsområde.

SITE er en cloudbaseret SaaS-løsning (software som en service), der bruges til planlægning af transporter til og fra vindmølleparker. SITE giver et situationsoverblik over den præcise placering af medarbejdere og fartøjer, som færdes offshore.

Dominion Energy driver i øjeblikket et 12 megawatt pilotprojekt med de første to havvindmøller i amerikansk farvand. Vindmølleparken blev bygget i 2020 af den danske leverandør, Ørsted, og i konstruktionsfasen fik Dominion Energy et godt indblik i, hvordan SITE sørgede for en sikker offshore-arbejdsplads. Opførelsen af yderligere 176 vindmøller er planlagt til at starte i 2024 og slutte i 2026. Vindmølleparken vil generere tilstrækkelig ren og billig energi til at forsyne op til 660.000 private hjem med strøm i Virginia.

“Sikkerhed er en af Dominion Energys kerneværdier, og ved at bruge Systematics dokumenterede SITE-teknologi til at styre logistikken for havvindmølleparkerne ud for Virginias kyst kan vores offshore-medarbejdere udføre deres jobs sikkert”, siger Michael Lundsgaard, direktør for Offshore Wind Operations hos Dominion Energy.

Stort potentiale for vindenergi i USA

Systematics SITE-software anvendes af verdens førende offshore-operatører, og den bruges af energiselskaber som f.eks. Ørsted, RWE Renewables, Vattenfall og Copenhagen Offshore Partners. I øjeblikket bruges løsningen til at styre logistik og compliance i forbindelse med sikkerheden for 32 offshore-vindmølleparker over hele verden. Omkring 30.000 medarbejdere er allerede blevet introduceret til SITE i forbindelse med deres arbejde på offshore-projekter. Disse tal gør SITE til det mest anvendte marine koordineringsprogram på verdensplan.

Claus Byskov, der er Senior Manager for Digital Transformation i Systematic, er glad for at støtte Dominion Energy i deres bestræbelser på at lede overgangen fra fossile brændstoffer til vedvarende, ren energi i USA.

Systematic skal levere software til den største havvindmøllepark i USA“Vi er glade for at arbejde sammen med bannerførerne inden for vedvarende energi. Potentialet for vindenergi i USA er kæmpestort, og med dette projekt baner Dominion Energy vejen for netto-nul-udledninger og skaber dermed en bedre fremtid for alle”, siger han.

Når projektet med offshore-vindmølleparker ud for Virginias kyst står færdigt i 2026, vil det levere ren, vedvarende energi til forsyningsnettet, og det vil spare millioner af tons af CO2-udledninger hvert år.

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>