Systematic træder ind på det norske biblioteksmarked
Hjem SYSTEMATIC Systematic træder nu ind på det norske biblioteksmarked

Systematic træder nu ind på det norske biblioteksmarked

Af Redaktionen

Oslo kommunes 22 Deichman biblioteker har valgt Systematics biblioteksløsning, Cicero som den fremtidige til at understøtte alle biblioteker og lånere.

Den danske softwarevirksomhed Systematic har vundet udbuddet på en ny samlet biblioteksløsning til Deichman-bibliotekerne i Oslo, som består af 22 folke- og specialbiblioteker.

Produktet Cicero bliver det fundament, som Deichmans digitale univers skal bygges op omkring. Løsningen understøtter funktioner som lånerhåndtering, cirkulation, anskaffelse af materialer og oplevelsen i biblioteksrummet. Samtidig er aftalen med Deichman Systematics første skridt på det norske biblioteksmarked.

Deichman, som er del af Oslo kommune, har givet alle Norges kommuner mulighed for at købe ind på Deichman-aftalen. Ud af 428 norske biblioteker har 230 ønsket at blive optionsbibliotek, som giver dem ret til at kunne købe og tilkoble sig Cicero.

”Vi tilpasser vores indsats vedrørende informationsteknologi og nye systemer således, at norske biblioteker får mulighed for at tage de samme innovative løsninger i brug, som Deichman har udviklet i de seneste år”, siger Merete Lie, afdelingsdirektør i Deichman.

Deichman som digital spydspids
Deichman står som et fyrtårn i biblioteksverdenen både blandt norske og internationale biblioteker, og den nybyggede kronjuvel, hovedbiblioteket Deichman Bjørvika i Oslo, hyldes i vide kredse for sin nytænkende tilgang til, hvad et moderne, borgernært og involverende bibliotek kan tilbyde. Systematics Director, Jakob Ilum Damsgaard, anser derfor Deichmans valg af ny biblioteksløsning som et kvalitetsstempel af Cicero.

Systematic træder ind på det norske biblioteksmarked”Deichman er anset for at være et af de mest fremadskuende og progressive biblioteker i verden, så når de vælger Systematics Cicero, er det for os en anerkendelse af, at vi har skabt en biblioteksløsning i verdensklasse,” fortæller Jakob Ilum Damsgaard.

Et Cicero tilpasset til norske behov

Cicero benyttes allerede af alle danske folke- og skolebiblioteker og knap 400 biblioteker i Sverige.

Deichman efterspurgte ikke blot en løsning men også en professionel partner med erfaring indenfor biblioteksløsninger af høj kvalitet – og derfor var Systematic en oplagt kandidat.

”Deichman får nu en løsning, som baserer sig på vores eksisterende Cicero-løsning, som vi løbende udvider med nye funktioner, så vi hele tiden understøtter den måde, de ønsker at arbejde på,” forklarer Maria Stenholdt Christensen, som er ansvarlig for Cicero-løsningen.

Maria Stenholdt Christensen er begejstret for opgaven og det kommende samarbejde, som hun ser stort potentiale i:

”Sammen med Deichman kommer vi til at lave en fantastisk løsning, som kan alle de ting en biblioteksløsning skal kunne i Norge. Dermed får vi et produkt, som vil kunne understøtte hele det norske marked,” fortæller hun.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>