Ny undersøgelse:  Danskerne stiller ikke krav om hjemmearbejde, når de søger nyt job
Hjem DISTANCEARBEJDE Danskerne stiller ikke krav om hjemmearbejde, når de søger nyt job

Danskerne stiller ikke krav om hjemmearbejde, når de søger nyt job

Af Redaktionen

 Hjemmearbejde er kommet for at blive.

Det har længe været konklusionen ovenpå en pandemi, der vendte op og ned på vores hverdag og arbejdsliv.

Men nu viser en ny undersøgelse fra HP, at hele 68% af danske kontoransatte ville søge et job på en arbejdsplads, der ikke tilbyder mulighed for at arbejde hjemmefra.Samtidig svarer kun 7% af de adspurgte kontoransatte, at de ville søge et nyt job, hvis deres nuværende arbejdsgiver stoppede med at tilbyde muligheden for hjemmearbejde.

Noget der til gengæld fylder hos størstedelen af kontoransatte, er det sociale på arbejdspladsen. Her svarer næsten tre ud af fire (69%), at et godt arbejdsmiljø og gode kollegaer har stor betydning for, hvilke job de søger.

”Vi ser nu, at danske kontoransatte har et ønske om at se deres kolleger på kontoret. Vi mennesker er sociale væsener og for mange er motivationen, produktiviteten og arbejdsglæden i høj grad stadig at finde på kontoret. Hjemmearbejde er kommet for at blive, og netop derfor er det vigtigt, at virksomheder ikke glemmer vigtigheden af kontorets fysiske rammer i vores begejstring over hjemmearbejdets fleksibilitet,” siger Peder Eskildsen, Country Lead i HP Danmark.

Ny undersøgelse:  Danskerne stiller ikke krav om hjemmearbejde, når de søger nyt jobUndersøgelsen fra HP, som er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet Norstat, viser ligeledes, at manglende socialt samvær er den ulempe, som flest af de danske kontoransatte oplever, når de arbejder hjemmefra. Grænseløse arbejdstider opleves hertil som en udfordring for hver tredje kontoransatte.

Hjemmearbejdspladsen har stadig sin berettigelse og en lang række fordele

Fordelene ved hjemmearbejde opvejer stadig ulemperne, viser undersøgelsen.

4 ud af 5 af de adspurgte oplever, at mindre transporttid, ro til at arbejde og mulighed for at gøre andre ting i dagens løb er de største fordele ved hjemmearbejde.

”Et fokus på at have et stærkt fælleskontor, skal ikke ses som en negligering af hjemmekontoret eller nedprioritering deraf. Det handler i stedet om at skabe en hybrid arbejdsplads, hvor der er plads til hver enkel medarbejders behov. Hos HP gør vi en stor dyd ud af at tilbyde vores medarbejdere frihed og fleksibilitet til selv at vælge, hvordan de indretter deres arbejdsliv. Det tror vi på, er vejen frem mod en sund arbejdskultur hvor medarbejderne også præsterer deres bedste,” afslutter Peder.

Når det kommer til den generelle arbejdsglæde, har frihed under ansvar og tillid fra arbejdsgiver (81%), en velfungerende arbejdscomputer (74%), og fleksible arbejdstider og mulighed for at styre egen tid (59%) stor betydning for de fleste danske kontoransatte.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>