Der er skruet op for AI og machine learning i kampen mod økonomisk kriminalitet
Hjem FINANSIEL Der er skruet op for AI og machine learning i kampen mod den økonomiska kriminalitet

Der er skruet op for AI og machine learning i kampen mod den økonomiska kriminalitet

Af Redaktionen

FN’s Kontor for Narkotika og Kriminalitet anslår, at US$800 milliarder til $2 billioner hvert år hvidvaskes gennem verdensomspændende finansielle systemer.

Det er intet mindre end 2-5 % af det globale BNP.

European Banking Federation (EBF) – der forener 32 nationale banksammenslutninger i Europa, der repræsenterer 5.981 banker med omkring 2,6 millioner ansatte – har indgået partnerskab med SAS Institute for at hjælpe finansielle virksomheder verden over med at bremse syndfloden.

Der er skruet op for AI og machine learning i kampen mod økonomisk kriminalitetNøglen er gratis masterclasses i ”advanced analytics for AML compliance”. For som EBF CEO Wim Mijs siger: “Hurtigt udviklende forretning og teknologi gør konventionelle metoder til bekæmpelse af hvidvaskning af penge (AML) ineffektive og kalder på en mere innovativ tilgang til bekæmpelse af økonomisk kriminalitet. Fremtiden for AML er forankret i brugen af ​​innovative teknologier og fælles løsninger, der i praksis forbedrer eksperternes dømmekraft og afslører det fulde billede, når de beskæftiger sig med komplekse kriminelle netværk.”

På trods af det stadigt stigende antal rapporter om mistænkelige aktiviteter i EU viser data fra Europol, at ikke mere end 1,1 % af de kriminelle aktiver blev konfiskeret mellem 2009 og 2014. For at bekæmpe denne bekymrende tendens indførte Europa-Kommissionen en ny AML pakke i juli 2021. Blandt skal banker og andre forpligtede enheder for første gang overholde en direkte gældende regulering. En ny europæisk AML-myndighed vil også blive operationel i de kommende år.

I januar advarede Financial Action Task Force (FATF), den mellemstatslige vagthund for økonomisk kriminalitet, om, at COVID-19-pandemien havde gjort det muligt for kriminelle at udnytte smuthuller i den digitale identitet.

Omkring samme tid undersøgte SAS Institute, KPMG og Association of Certified Anti-Money Laundering Specialists (ACAMS) mere end 850 ACAMS-medlemmer globalt for at måle, hvordan compliance-professionelle justerede deres AML-strategier midt i pandemien.

Den resulterende AML-teknologiundersøgelse, offentliggjort i august 2021, afslørede, at en tredjedel af de finansielle institutioner rapporterede, at de accelererede deres AI og maskinlæringsadoption til AML-overholdelse som reaktion på COVID-19.

Yderligere 39 % angav, at deres AI- og machine learningplaner fortsatte med uformindsket styrke på trods af at pandemien ser ud til at aftage.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>