Hornsleth sælger digital kunst for 2 millioner på 30 minutter
Hjem NYHEDER Hornsleth sælger digital kunst for 2 millioner kroner på 30 minutter

Hornsleth sælger digital kunst for 2 millioner kroner på 30 minutter

Af Redaktionen

På kun en halv time solgte Danmarks førende kunstprovokatør, Kristian von Hornsleth, 906 NFT-kunstværker for to millioner kroner.

 Han er den første danske kunstner, der får succes med salg af den unikke digitale kunst.

NFT-kunst er stadig meget nyt for danskerne. Alligevel indbragte weekendens NFT-salg Kristian von Hornsleth 2 millioner kroner. Størstedelen af køberne har aldrig købt den unikke digitale kunst før, og derfor måtte hjemmesidens hotline guide køberne igennem købet.

Kunderne modtog efter betalingen et tilfældigt udvalgt kunst-print og NFT fra kollektion Rebels of Wealth. Værkerne skal ses som en stor fuckfinger til det digitale vanvid, kapitalismen og hovedløse NFT-projekter.

– Inden weekenden vidste vi reelt ikke, hvordan danskerne ville modtage den her slags kunst. Men det stak fuldstændig af, og det bekræfter jo netop pointen om det absurd vanvittige i den her verden. Men jeg må indrømme, at det har været en af de sjoveste, mest lærerige og indbringende weekender i mit liv, siger Kristian von Hornsleth.

Den digitale grådighed til offentligt skue

Blockchain-teknologi har gjort det muligt at sælge unikke NFT-værker. På verdensplan sælges der digitale avatars og animationer som NFT’er for trecifrede millionbeløb. Med Kristian von Hornsleth er Danmark for alvor kommet med på bølgen, og danskerne er ved at vågne op til NFT virkeligheden.

– Jeg elsker NFT’er, fordi de blotlægger voldskapitalismens sidste nye skrig for unyttige produkter. Men markedet har indtil nu i høj grad været præget af tomme vitaminer med indholdsløse avatars og animationer, men nu kommer vi med reel kunst og forbinder en meget analog verden med cremen af den digitale verden, siger Kristian von Hornsleth.

Rebels of Wealth-projektet kritiserer vores hovedløse accept af overvågnings-kapitalismen og NFT-verdenen. Værkerne forestiller blandt andet afhuggede hoveder af Facebooks Mark Zuckerberg og Amazons grundlægger, Jeff Bezos.

Hornsleth sælger digital kunst for 2 millioner på 30 minutter

En del af de af de 1.111 nye værker forestiller afhuggede hoveder af nogle af de helt store Silicon Valley-chefer såsom Mark Zuckerberg fra Facebook

– Techgiganterne bliver forgudet af masserne, som om de bringer mere demokrati og retfærdighed. Vi tillader gladeligt virksomheder som Facebook og Google at have rettighederne til vores personlige data, mens medierne er fuldstændig ukritiske overfor rigdom og off-shore kapitalisme. Det giver mig kvalme. Ved at træde ind i denne dekadente NFT-verden, ønsker jeg at tydeliggøre de vanvittige kontraster i den digitale grådighed, forklarer Kristian von Hornsleth.

Kapitalismen når den er værst

Andre værker i NFT-serien er en kommentar til tidligere solgte NFT-værker, der har indtjent millioner af dollars.

– Det er opblæst at betale 10 millioner dollars for pixels. Det er et klokkeklart eksempel på den absurde digitaliseringsbølge, vi lever i. Mine NFT’er udstiller de værste aspekter af kapitalismen, som jeg plejer at gøre med min kunst, men jeg kapitaliserer jo også på den, så jeg er selv en hykler, siger Kristian von Hornsleth.

Der blev sat 1.111 NFT-værker til salg på hjemmesiden www.RebelsOfWealth.com. Alle værker er solgt.

Hvad er en NFT?

NFT er en forkortelse for non-fungible-token, altså ikke-fungibelt token, der oprettes gennem blockchain-teknologi. Når noget er ikke-fungibelt, er det unikt i sin form og ikke udskifteligt med et andet duplikat. Du kan også se på det ikke-fungible tomen som en karakteristisk digital egenskab, der ikke har en anden kopi i verden.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>