Dell Technologies’ nye Global Data Protection Index 2020 viser, at en gennemsnitlig virksomhed håndterede 13,5 petabyte data i 2019.
Det er en stigning på 40 procent i forhold til 2018 og hele 831 procent siden 2016. Undersøgelsen viser også, at flere virksomheder i dag anser deres data som værdifuld, da 80 procent af virksomhederne allerede benytter deres data til at skabe værdi, eller planlægger at gøre det i fremtiden. Her er der sket en stigning siden 2018, hvor tallet lå på 74 procent.
Desværre viser undersøgelsen også, at virksomhedernes it-ansvarlige oplever en række udfordringer. Således svarer 82 procent af de adspurgte, at de har oplevet hændelser som cyberangreb, datatab og nedetid – en stigning fra 76 procent i 2018.
“Data er livsnerven i de fleste virksomheder og nøglen til digital transformation. I det nye årti, der bliver kendetegnet ved mængden af data, bliver det vigtigere end nogensinde før, at virksomheder har modstandsdygtige, pålidelige strategier for databeskyttelse, så de kan tage smartere og hurtigere beslutninger for at forhindre konsekvenserne af dyre nedbrud,” siger Michael Berg, der er Senior System Engineer hos Dell Technologies Danmark.
Virksomhedernes omkostninger i forbindelse med nedetid i 2019 ligger i gennemsnit på 5,4 millioner kroner, hvilket er en stigning på hele 54 procent fra 2018. Desuden er omkostningerne ved datatab steget til 6,7 millioner kr. i gennemsnit. Undersøgelsen viser også, at virksomheder, der benytter mere end én datasikkerhedsleverandør, er dobbelt så udsatte som virksomheder med en enkelt leverandør, når det kommer til cyber-hændelser med datatab til følge. Alligevel er antallet af virksomheder med flere leverandører oppe på hele 80 procent, hvilket svarer til en stigning på 20 procentpoint siden 2016.
Nye teknologier udfordrer databeskyttelsen
Dell Technologies’ undersøgelse viser, at næsten alle virksomheder investerer i nye teknologier såsom cloudnative-applikationer (58 procent), kunstig intelligens og machine learning (53 procent), SaaS-applikationer (51 procent), 5G og cloud edge-infrastruktur (49 procent) samt IoT/endpoints (36 procent). Alligevel mener næsten tre fjerdedele (71 procent) af de adspurgte, at de nye teknologier gør databeskyttelse til et mere komplekst område, mens 61 procent mener, at nye teknologier udgør en reel trussel mod databeskyttelse.
En opsigtsvækkende konklusion fra undersøgelsen er, at hele 81 procent af de it-ansvarlige mangler tiltro til, at deres nuværende løsning til databeskyttelse kan hamle op med fremtidige udfordringer. De er for eksempel bekymrede for, hvorvidt de kan gendanne data efter cyberangreb (69 procent) eller datatab (64 procent), og om de kan leve op til love om databeskyttelse (62 procent) eller Service Level-målsætninger for backup og gendannelse (62 procent).
Databeskyttelse i skyen
I takt med at virksomheder sender mere og mere data gennem edge-miljøer, foretrækker mange en cloud-baseret backup. 62 procent af de adspurgte virksomheder svarer, at de foretrækker private cloud og 49 procent foretrækker public cloud, når de skal håndtere og beskytte data, som bliver skabt på kanten.
“Undersøgelsen viser tydeligt, at virksomheder er nødt til at gøre databeskyttelse til en central del af forretningsstrategien. Datalandskabet bliver kun mere komplekst med multi-platforme og multi-cloud, og derfor er der behov for fleksibel, bæredygtig databeskyttelse,” fortæller Michael Berg.