Få din bil på nettet og spar på parkering
Hjem NYHEDER Få din bil på nettet og spar på parkering

Få din bil på nettet og spar på parkering

Af Redaktionen

For 500.000 bilister bliver det nu langt nemmere at ordne parkeringen.

Få din bil på nettet og spar på parkering 2Fire bilmærker kan nemlig blive koblet til internettet og dermed få adgang til flere smarte features – hvor de nyeste er to smarte parkeringsfunktioner fra EasyPark: en påmindelse om at starte parkeringsbetalingen og automatisk stop for parkeringsbetalingen, når bilen starter efter endt parkering.

Vi har selv surfet på internettet i årevis, og det er blevet dagligdag at være koblet på internettet. Nu skal vores biler også ’på nettet’. I hvert fald hvis du har en Volkswagen, Audi, ŠKODA eller SEAT.

”Når din bil er koblet på internettet, bliver det langt nemmere at være bilejer, fordi du får nogle helt konkrete fordele. Du kan fx følge dit brændselsforbrug i den medfølgende app, du kan holde styr på din kørselsafregning, og du kan blive oplyst om fejl på bilen og få den repareret, før skaden udvikler sig. Seneste nye feature er, at bilisterne via samarbejdet med EasyPark får hjælp til at ordne parkeringen,” fortæller Ulrik Drejsig, administrerende direktør for Skandinavisk Motor Co., som importerer de fire bilmærker i Danmark. De placerer et særligt stik i bilen, og så er bilen på nettet.

I Danmark er det omkring 500.000 biler – omkring hver fjerde danske bil – der kan få gavn af stikket og af de nye smarte parkeringsfunktioner.

Dyrt at glemme

Mange bilister glemmer at stoppe parkeringsbetalingen efter endt parkering. Og mange oplever, at de slet ikke fik startet parkeringsbetalingen, fordi de ikke var klar over, at det var påkrævet dér, hvor bilen blev parkeret. Dét ender med overbetaling og endda dumme p-bøder, og det er penge lige ud ad vinduet.

”Vi arbejder på at gøre det nemmere at parkere, og nu tager vi endnu et skridt i den retning. Når man som bilist parkerer sin bil, får man i appen – fx minVolkswagen fra Volkswagen – en notifikation, der viser, at man er i en p-zone, eller hvilke p-zoner man er tæt ved. Ønsker bilisten så at igangsætte parkeringen med EasyPark, er det muligt at vælge det. Så snart bilisten er færdig med at parkere og kører afsted, stopper parkeringen og dermed også betalingen automatisk. Så bliver det ikke nemmere at parkere,” forklarer Bernd Reul, landedirektør for EasyPark Danmark.

Sammen med analyseinstituttet YouGov fandt EasyPark i 2016 frem til, at 44 pct. af danske bilister betalte for meget, når de brugte p-automater. Så der er penge at spare ved at skifte til appbaseret betaling – især når parkeringsbetalingen stopper automatisk, så snart bilen kører.

Forny din 10 år gamle bil

Hvis man køber en ny Volkswagen, Audi, ŠKODA eller SEAT, får man tilbudt stikket og smartphoneappen gratis af forhandleren. Hvis man ejer en ældre model – produceret i 2008 eller herefter – kan man også få teknologien installeret helt uden omkostninger ved at kontakte sit autoriserede værksted og aftale tid.

Udbredelsen af teknologien til de danske bilejere vil medvirke til, at Danmark fortsat er blandt de førende lande inden for internetforbundne biler – og smarte løsninger generelt.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>