Genanvendt elektronik kan sænke CO2-udledningen markant – men danskerne er skeptiske
Hjem BÆREDYGTIGHED Genanvendt elektronik kan sænke CO2-udledningen markant – men danskerne er skeptiske

Genanvendt elektronik kan sænke CO2-udledningen markant – men danskerne er skeptiske

Af Redaktionen

En ny undersøgelse fra tech-virksomheden Refurbed viser, at danskerne endnu ikke har taget genanvendt elektronik til sig, selvom der er store gevinster at hente i forhold til både klima, pengepung og tilgængelighed.  

 Mange danskere har for længst skåret ned på de røde bøffer og flyrejser i klimaets navn.

Men kun få tænker i at købe genanvendt elektronik, når iPhonen eller pc’en skal skiftes ud. Det viser en ny undersøgelse fra Refurbed, der er Europas hurtigst voksende online markedsplads for genanvendt elektronik.

I undersøgelsen, som er foretaget via YouGov blandt 1.004 danskere, svarer næsten halvdelen (47 procent), at de aldrig har overvejet at købe genanvendt elektronik. Kun 25 procent har tidligere investeret i en istandsat smartphone, bærbar eller andet it-udstyr.

Og det er overraskende, at de ellers så klimaoptagede danskere ikke i højere grad har taget genanvendt elektronik til sig, mener Emma Jefelt, der er talsperson for Refurbed i Danmark. For der er tale om en både let og billig genvej til at sænke sit eget klimaaftryk.

Genanvendt elektronik kan sænke CO2-udledningen markant – men danskerne er skeptiske”Elektronikbranchen står for cirka tre procent af verdens samlede CO2-udledning, og når udstyr ender i skraldespanden eller samler støv i skuffen, går værdifulde og knappe ressourcer som guld, sølv og kobber til spilde. Ved at købe en istandsat iPhone frem for en ny, reducerer man CO2-udledningen med helt op til 78 procent, viser undersøgelser. Det er faktisk noget, der batter i det store billede.”

Samtidigt er de genanvendte produkter både billigere og lettere at anskaffe i en tid, der ellers er præget af forsyningsproblemer og knaphed på mange essentielle komponenter, påpeger hun.

Danskerne tror ikke på kvaliteten

Refurbeds undersøgelse peger dog på, at en del af forklaringen på danskernes manglende interesse for genanvendt it kan skyldes en fordom om, at kvaliteten af de genanvendte produkter er lavere end fabriksnyes. I undersøgelsen svarer kun 29 procent, at de anser genanvendt elektronik som værende lige så god som ny. 46 procent opfatter genanvendt it som mindre godt.

”Vi oplever desværre, at mange har fordomme om kvaliteten. Og det ærgrer os, for en istandsat enhed fungerer præcist lige så godt som en ny, da vi kvalitetstester alle produkter grundigt, før de kommer på markedet igen. Så det er alene kosmetikken, der afslører forskellen. Derfor er der også både returret og garanti, når du køber istandsatte produkter, præcis som ved nye,” fortæller Emma Jefelt fra Refurbed.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>