Intelligent kameraovervågning kan være med til at forebygge coronasmitte i detailhandlen
Hjem NYHEDER Intelligent kameraovervågning kan være med til at forebygge coronasmitte i detailhandlen

Intelligent kameraovervågning kan være med til at forebygge coronasmitte i detailhandlen

Af Redaktionen

Flere butikker har hyret vagter for at sikre, at corona-restriktioner bliver overholdt.

Intelligent kameraovervågning kan være med til at forebygge coronasmitte i detailhandlen

MOBOTIX indtænkes i øjeblikket i et hav af forskellige scenarier

Det kan dog være en dyr og konfliktfyldt affære, så nu er kameraet klar til at holde øje med, om kunderne bærer værnemidler, og om borgere samles i for store grupper
Coronaens greb om Danmark betyder masker, afstand og forsamlingsforbud. De nye regler stiller store krav til den danske detailhandel, som i flere tilfælde har set sig nødsaget til at hyre vagter, der skal sørge for, at alle spiller efter corona-reglerne. Ny teknologi i gamle rammer er dog klar til at assistere butikkerne i en tid med særligt mange udfordringer.

“Det kan være en dyr og konfliktfyldt affære at have folk ansat til at bede andre mennesker om at rette ind, og derfor giver det mening at spare den farlige situation væk. Et særligt kamera kan sørge for, at dørene kun åbner for dem, der bærer maske,” forklarer Henrik Rasmussen, der er Head of Information Technology Services i IT- og techgiganten, Konica Minolta, og fortsætter:

“Teknologien kan også tælle, hvor mange, der er gået ind i en butik eller et indkøbscenter, og hvis der – som i øjeblikket – er begrænsning på, hvor mange man må samle sig, så kan den lukke dørene, indtil der er plads igen.”

Det er Konica Minoltas lille kamera, MOBOTIX, der har et utal af funktioner, som i øjeblikket indtænkes i et hav af forskellige scenarier. Og ifølge Henrik Rasmussen kan vi godt begynde at indstille os på, at kameraet bliver både butikker og myndigheders foretrukne værktøj i forbindelse med corona-indsatsen:

“Det er nemmere at få kameraet til at tælle, hvor mange der befinder sig på Islands Brygge end at få et par betjente til at tælle alle menneskerne. Det samme gælder byens indkøbsstrøg eller en festivalplads. Kameraet er diskret, konfliktfrit og præcist,” understreger han.

Service eller kontrol
For mange mennesker har flere kameraer en klang af overvågning og Big Brother, men ifølge Henrik Rasmussen, er teknologien i sig selv uproblematisk.

“I forbindelse med corona er udgangspunktet, at kameraet kan registrere, om man fx bruger mundbind og ikke hvem, der bruger mundbind. Ligesom den kan tælle antal handlende i en butik uden at ane, hvem den tæller. Når teknologien bruges rigtigt, så kan det være med til at skabe en tryghed og passe på os,” udtaler han.

Henrik Rasmussen understreger, at han kun regner med at se teknologien blive indført, hvis corona-restriktionerne trækker ud:
“Der skal noget til, før vi ser, at detailhandlen eller myndighederne laver de her investeringer, men hvis corona og de restriktioner, det fører med sig, trækker ud, så er jeg slet ikke i tvivl om, at vi kommer til at se investeringer i teknologi, der skal hjælpe med at understøtte forebyggelsen fra forskellige aktører.”

Kameraet og teknologien bruges i øjeblikket i plejehjemsregi, hvor den blandt andet hjælper demente beboere med at komme ind og ud af deres boliger på sikker vis.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>