Jobmesse i Brabrand hjalp ledige i arbejde
Hjem LOGISTIK/ TRANSPORT Jobmesse i Brabrand hjalp ledige i arbejde

Jobmesse i Brabrand hjalp ledige i arbejde

Af Redaktionen

I sidste uge afholdte DEKRA, Danmarks største private udbyder af transportkurser, for syvende år i træk jobmesse i Brabrand.

På jobmessen havde ledige og andre interesserede mulighed for at møde et bredt udvalg af midtjyske transportvirksomheder, der søgte arbejdskraft.

Jobmessen blev officielt åbnet af Anders Winnerskjold, Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, der i sin åbningstale anerkendte chaufførernes arbejde og deres store betydning for samfundet:

”Vi har virkelig brug for jer. Uden buschaufføren fungerer den offentlig transport ikke, og så når vi aldrig vores klimamål. Uden lastbilchaufføren får vi ikke de forsyninger, vi har brug for, og så er der rigtig meget, der ikke fungerer. Samfundet er en stor maskine, der har brug for alle tandhjul – også chauffører.”

Jobmessen var godt besøgt, og både virksomheder og besøgende var glade og tilfredse med dagens udbytte.

Jobmessen i Brabrand var en ud af seks jobmesser, som DEKRA afholdte i sidste uge i hele landet.

Stor tilfredshed

Hos DEKRA er der stor tilfredshed med jobmessen, der igen i år resulterede i flere besatte stillinger hos de deltagende virksomheder.

”Vi er glade for, at vi gennem et konkret initiativ som jobmessen kan bidrage til, at flere mennesker finder et arbejde, og at arbejdsgiverne får de kompetencer, de har brug for. På jobmessen i sidste uge blev der besat over 50 jobs på landsplan, og der blev indgået en række aftaler om efterfølgende jobsamtaler. Det bekræfter os i, at jobmessen stadig er en rigtig god ide,” fortæller kommerciel direktør i DEKRA, Troels Lund.

Branchen mangler fortsat chauffører

Der er stadig et stigende behov for chauffører i Danmark, hvor hver anden lastbilchauffør er over 50 år og næsten hver femte er over 60 år. Et stort antal chauffører vil derfor forlade branchen for at gå på pension inden for en kort årrække, og det er denne udfordring, at DEKRA gerne vil være med til at løse med jobmessen.

Jobmesse i Brabrand hjalp ledige i arbejde”For at komme chaufførmanglen til livs, må vi gøre rekrutteringen nemmere. Det gør vi med vores jobmesse, hvor de ledige kan springe den traditionelle ansøgning over og i stedet møde vognmændene og præsentere sig personligt for dem. Det fungerer rigtig godt for begge parter,” fortæller Troels Lund.

Det er ikke kun chauffører, der deltager på DEKRAs jobmesse, men også andre personer, der er interesseret i at høre mere om jobmulighederne i transportbranchen.

”Ved hver jobmesse har vi mange besøgende, der ikke er uddannede chauffører, men som overvejer om et job i transportbranchen kan være det rette for dem. På jobmessen kan de få et godt indblik i, hvordan det er at arbejde som chauffør og hvilke kvalifikationer, det kræver. Hvis jobmessen kan være med til at inspirere flere til at vælge et job i transportbranchen, er vi meget glade,” fortæller Troels Lund.

Jobmessen var så stor en succes i hele landet, at DEKRA allerede har besluttet at gentage den.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>