Kia investerer i grøn energi
Hjem BÆREDYGTIGHED Kia investerer i grøn energi

Kia investerer i grøn energi

Af Redaktionen

Kia har styrket koncernens bæredygtighed ved at tilføre mere grøn energi til koncernens opladningsnetværk i Europa.

Kia samarbejder allerede med IONITY om at levere grønne opladningsløsninger ved de europæiske motorveje.

Det nyeste partnerskab med Digital Charging Solutions (DCS) vil betyde, at Kia kunderne nu kan nyde fordelene ved at køre i en nul-emissions-bil med viden om, at opladningerne af bilen bliver kompenseret med bæredygtig energi.

Ved hjælp af Kia Charge-tjenesten vil Kia kunne se den mængde energi, som koncernens europæiske kunder bruger til opladning af deres elbiler (i overensstemmelse med den gældende databeskyttelseslovgivning), og købe et tilsvarende antal megawatt-timer (MWh) via ”Guarantee of Origin”-certifikater (GO). Hos Kia kommer den bæredygtige energi fra vindkraft, og DCS vil bruge GO’er til at forsyne elnettet med mere grøn energi til ladestationer og andre elektriske installationer.

Leverandører af grøn energi leverer nul-emissions-energi fra naturlige ressourcer som vind- eller solenergi, som så omdannes til strøm. En uafhængig instans verificerer oprindelsen af alle strømenheder målt i MWh med et GO-certifikat.

Jörg Reimann, som er CEO hos Digital Charging Solutions, tilføjer: ”DCS er en vigtig drivkraft for fremtidens bæredygtige mobilitet på verdensplan. Med ”GO”-certifikaterne kan vi garantere, at 100 % af den energi, som bruges ved hver enkelt opladning, føres tilbage til elnettet i form af strøm fra europæiske vindmøller. Det viser efterspørgslen efter grøn strøm på markedet og bidrager til at bane vejen for en mere bæredygtig fremtid.”

Al den energi, der produceres, hvad enten den er grøn eller grå, tilføres elnettet og kan ikke identificeres eller vælges efter type. Kia kunderne har frihed til at oplade deres elbiler ved enhver offentlig ladestander, og det er umuligt for koncernen at styre, hvilke energikilder der anvendes til den enkelte ladestander. Kias samarbejde med DCS er et tiltag, som skal booste mængden af tilgængelig grøn energi i elnettet, fordi hver eneste megawatt-time, som bruges til kundernes opladning af deres biler ved offentlige ladestationer, matches 100 % med bæredygtig energi.

Jason Jeong, som er President hos Kia Europe, udtalte følgende: ”Ved at tilføre mere grøn energi til elnettet kan vi øge energimikset til fordel for mere bæredygtige energikilder.

”Med tiden håber vi at blive en del af et større netværk, som kan samarbejde direkte med leverandørerne af bæredygtig energi, der tilbyder 100 % grønne ladestationer. Men indtil der ikke længere er grå strøm i elnettet, er vores seneste tiltag et godt skridt i den rigtige retning”, afslutter han.

Kia Charge – et af de hurtigst voksende opladningsnetværk i Europa

Inden for rammerne af samarbejdet med DCS giver Kia Charge bilisterne adgang til verdens største offentlige ladenetværk med over 300.000 ladepunkter i 29 europæiske lande. Brugerne af den paneuropæiske offentlige ladetjeneste har adgang til ladepunkter fra alle større operatører via en enkelt platform, som er ukompliceret og nem at bruge.

Kia Charge-brugerne har adgang til ladepunkter fra alle større operatører via Kia Charge-opladningskortet eller Kia Charge-appen. Det er ikke nødvendigt at indgå yderligere aftaler med andre udbydere, eftersom alle betalingerne klares via én samlet faktura hver måned.

Kia investerer i grøn energi

En ekstra fordel for Kia Charge-brugerne er adgangen til IONITY – en paneuropæisk integreret offentlig opladningstjeneste med over 1.600 højtydende ladepunkter i 24 europæiske lande inden for rammerne af IONITY-netværket. Lynopladerne på 350 kW sikrer lynhurtig opladning af eksempelvis den nye Kia EV6 fra 10 % til 80 % på kun 18 min.

Kia Charge er på nuværende tidspunkt tilgængelig i 16 europæiske lande: Østrig, Belgien, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Holland, Norge, Polen, Slovakiet, Spanien, Sverige, Schweiz og Storbritannien.

En bæredygtig fremtid

Kia offentliggjorde sine målsætninger for bæredygtighed i forbindelse med sidste års præsentation af ”Plan S”-strategien, som omfatter et komplet elektrificeret modelprogram i Europa i 2035. Mærkets første dedikerede elbil, EV6, er for nylig blevet introduceret i Europa, hvor den har tiltrukket sig stor opmærksomhed og er blevet sammenlignet med mange premium mærker.

Kia mærket har gennemgået en enorm omstilling til at blive globalt førende inden for bæredygtighed med sine produkter, teknologier og tjenester. Kias seneste annoncering af investeringer i grøn energi er et skridt i retning af at eliminere de miljømæssige bekymringer om elbilernes livscyklus.

Digital Charging Solutions

Digital Charging Solutions GmbH (DCS) udvikler opladningsløsninger til bilproducenter og fleet-operatører, hvilket gør virksomheden til en af de mest betydningsfulde drivkræfter bag omstillingen til elektrisk mobilitet i verden. DCS’s full-service white label-løsninger giver OEM’er og fleet-operatører mulighed for at realisere deres strategier for elektrisk mobilitet, fordi virksomheden med integrerede digitale løsninger gør opladning via ladestationer nem, sikker og komfortabel. Med over 300.000 ladepunkter på 29 integrerede markeder samt transnational opladning tilbyder DCS et af de hurtigst voksende ladenetværk.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>