Mål hjemmets strømforbrug med Resi9 PowerTag
Hjem SCHNEIDER ELECTRIC Mål hjemmets strømforbrug med Resi9 PowerTag

Mål hjemmets strømforbrug med Resi9 PowerTag

Af Redaktionen

Resi9 PowerTag til Wiser er en lille trådløs energimåler, som sender live data 24/7 om boligens mange produkter og løsninger, der bruger el.

Disse data kan nu aflæses i Wiser smart home-app’en, så man altid har overblik over forbruget og kan slukke for fx lyset, når strømmen er dyr.

Det sidste års tid har vist, hvor meget der kan spares på  energiregningen, hvis man får fokus på elpriserne og sit forbrug. Hvor vi tidligere satte en vask over, når det lige passede ind i hverdagen, tjekker de fleste nu dagens elpriser, inden der trykkes på startknappen på vaskemaskinen. Vi er med andre ord blevet mere bevidste om, hvor og hvornår vi kan spare på strømmen i hjemmet.

Lige præcis det kan Resi9 PowerTag til Wiser hjælpe med at give langt større indsigt i. Energimåleren er netop blevet lanceret som en del af Schneider Electrics smart home-system Wiser i Schneider Electrics gratis Wiser-app, som gør det nemt at følge med i hjemmets forbrug og vurdere, om det er på tide at udskifte kummefryseren med en mere energivenlig model og minde husets teenagere om at slukke for lys, tv og spillekonsol, når de ikke er hjemme. Ligesom man kan få tilsendt en alarm ved afvigelser fra normalforbruget eller udfald i forsyningen, som fx hvis strømmen er gået i sommerhuset.

Når de små energimålere er installeret af en elektriker i boligens el-tavle, spiller de sammen med Wiser Gateway, der er ”hjernen” i Wiser-systemet, og ekspederer information om energiforbruget videre til Schneider Electrics gratis Wiser-app. App’en giver et komplet overblik over både lys, varme, el og forbrug, mens den også giver mulighed for at lave automatiseringer og få notifikationer. Blandt andet kan man slukke for unødvendig standby-strøm i boligen direkte gennem app’en.
”Der er sket store landvindinger på smart home-fronten, som gør det muligt at spare på energiforbruget, uden at man behøver gå på kompromis med komforten. Tværtimod. Alene ved at blive opmærksom på og slukke for unødvendigt strømforbrug i hjemmet, som for eksempel standby-strøm, kan der spares op til 15 procent af strømforbruget,” siger Martin Hannibal, Product Manager hos Schneider Electric Danmark og fortsætter:

”Energieffektivisering i hjemmet behøver ikke at involvere de helt store investeringer. Det er nemt og økonomisk overskueligt at starte med digital lys- og varmestyring, hvor der automatisk bliver slukket for lyset og skruet ned for varmen på ønskede tidspunkter. På den måde kan man spare op mod 25 procent på energiregningen, uden at gå på kompromis med komforten. Det er godt nyt for både klimaet og pengepungen. For den grønneste energi er selvfølgelig den, man ikke bruger.”

Resi9 PowerTag til Wiser er den seneste tilføjelse i Schneider Electrics smart home-univers, som blandt andet omfatter lysregulering, sensorer, adaptere, radiatortermostater og smarte

stikkontakter, der er baseret på LK FUGA – de kontakter, som de fleste danske hjem allerede har installeret.

I løbet af 2023 udbygger Schneider Electric med spotpriser på strømmen, som automatisk hentes ind i Wiser-app’en direkte fra ”el-børsen” Nord Pool, der offentliggører de næste 24-timers estimerede priser på el. Ligesom installationer med flere PowerTags vil grupperne også senere på året vises som en del af totalforbruget i energioversigten.

Wiser fra Schneider Electric indeholder følgende løsninger og funktioner:

Wiser røgalarm
Wiser røgalarm giver ekstra tryghed i hjemmet – både som almindelig røgalarm, og når den integreres i dit eksisterende Wiser smart home-system. Integreres røgalarmen i Wiser smart home-systemet, sikrer den trådløse forbindelse mellem røgalarmen og Wiser gateway, at man både får en notifikation på mobilen og en akustisk alarm, når der registreres røg- eller varmeudvikling i hjemmet. Samtidig kan røgalarmen interagere med andre enheder i dit Wiser smart home-system og kan fx tænde al Wiser-tilsluttet lys i boligen ved en alarm.

Wiser udendørs IP-kamera
Med Wiser udendørs IP-kamera får boligejeren en intelligent løsning, hvor man både kan lytte til og tale med personer, som står ved indgangen til hjemmet. Det diskrete, brugervenlige kamera har adgang til internettet via WiFi, er let at sætte op og montere på en ydervæg og gør det helt enkelt at skabe tryghed i og omkring hjemmet døgnet rundt.

Wiser indendørs IP-kamera
Kameraet kan registrere og spore bevægelser i hjemmet 24/7, hvilket gør det muligt at fjernovervåge og skabe ro i sindet hos beboerne.

Wiser gateway
Wisers gateway udgør kernen i det intelligente hjem. Gatewayen samler data fra alle tilsluttede enheder og muliggør fjernbetjening. IP-gatewayen er baseret på den åbne protokol ZigBee 3.0, hvilket betyder, at Wiser-komponenter ikke er låst til Wiser-systemet, men kan integreres i andre smart home-systemer.

Mål hjemmets strømforbrug med Resi9 PowerTagWiser lysregulering
Lysreguleringen gør en lang række belysningsscenarier og skræddersyede stemninger mulige. Der kan for eksempel skabes en brugerdefineret lyssætning til at falde i søvn til eller personlige lysstier baseret på vaner og behov. Eksempelvis kan der gradvist aktiveres lys i gangen, i køkkenet og på børneværelset, når familiens yngste kommer hjem efter en skoledag. Det er ligeledes muligt at ændre på luxniveau for, hvornår lyset skal tændes, og installere rumfølere, der kun tænder for lyset, når der bliver detekteret aktivitet.

Wiser jalousistyring
Funktioner gør det muligt at åbne, lukke og programmere motoriserede gardiner og persienner via Wisers app. Dette kan hjælpe med at justere temperaturen, hvilket resulterer i energibesparelser. Gardiner og persienner kan ligeledes indstilles til automatisk at tilpasse sig daglige vaner og tidspunkter for solopgang og solnedgang.

Batteritryk

Giver mulighed for at tænde og slukke for enheder samt at etablere faste indstillinger uden brug af telefon eller app. Kan indstilles til at styre bestemte enheder for lysstyring og solafskærmning og at udløse bestemte scenarier.

Sensorer
Diverse sensorer fra Schneider Electric komplimenterer Wiser ved at gøre boligen yderligere intelligent via automatiserede funktioner og notifikationer.
Sensorerne inkluderer:

  • Vandlækagesensor
  • Bevægelsessensor
  • Vindues- og dørsensor
  • Temperatur- og luftfugtighedssensor

Smarte kontakter
Giver mulighed for på et centralt sted i hjemmet at slukke for al standby-strøm, som typisk udgør 10-15 procent af en gennemsnitlig families elforbrug. Kan ligeledes bruges til at betjene utilgængelige kontakter og lamper tilsluttet hertil og til at skabe en hjemmesimulering til brug, når hjemmets beboere er bortrejst. Derudover kan funktionen bruges til at fastsætte bestemte tidsrum, hvor børn kan bruge elektronik som tv og computer og til at slukke for eksempelvis et tændt strygejern på afstand eller at oprette en timer, så udvalgte kontakter selv afbryder.

Temperaturkontrol
Giver mulighed for at opretholde et behageligt indeklima ved løbende at følge med i temperaturforholdene fra radiatorer og gulvvarme. Med denne funktion kan man desuden tænde for varmen på afstand i for eksempel et sommerhus, inden beboerne ankommer.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>