Mobilnettet glødede over Christiansborg på Valgaftenen
Hjem NYHEDER Mobilnettet glødede over Christiansborg på Valgaftenen

Mobilnettet glødede over Christiansborg på Valgaftenen

Af Redaktionen

Telias mobilantenne på Slotsholmen blev sendt på overarbejde, da valgresultater, tweets, nyheder og billeder af vindere og tabere fordoblede datatrafikken over Christiansborg.

Mobilnettet glødede over Christiansborg på ValgaftenenDet centrale København er til daglig et hotspot for datatrafik – og især den mast, der sørger for optimal udendørs dækning til mobilbrugere nær Christiansborg – herunder politikere, embedsmænd og journalister – håndterer hver dag store mængder mobildata.

Den 5. juni 2019 var dog ikke en helt almindelig dag. Den hektiske valgaften betød, at der var rigtig mange mennesker på arbejde på Christiansborg, på Slotspladsen og i Rigsdagsgården, hvor politikere ankom i en lind strøm henover aftenen. I løbet af onsdagsdøgnet registerede masten således en fordobling af datatrafikken sammenlignet med de forrige dage.

Onsdagens samlede dataforbrug alene på Telias mobilmast på Christiansborg Slotsplads svarer til hele 92 mia twitterbeskeder – eller at 172 personer streamede ’Game of Thrones’ i HD-kvalitet.

”Vi har et fast døgnberedskab, som skal sikre stabiliteten, tilgængeligheden og kapaciteten i vores netværk. Når særlige begivenheder kræver ekstra kapacitet har vi mulighed for at sætte mobile ekstramaster op, fx ved festivaller, folkemøder eller store sportarrangementer. En valgaften er naturligvis også en helt særlig begivenhed, men vores netværk i det centrale København er så finmasket, at vi kan klare de fleste udfordringer – også når det går hedt for sig som på valgaftenen”, siger Henrik Kofod, Teknologidirektør hos Telia.

Udover mobilmasten, der dækker Christiansborg Slotsplads råder Folketinget også over en særskilt, privat mast inde på Borgen, som servicerer ansatte og politikere, journalister og gæster i det danske parlament.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>