Morten Christiansen udnævnt som Regional CEO
Hjem NYHEDER Morten Christiansen udnævnt som Regional CEO

Morten Christiansen udnævnt som Regional CEO

Af Redaktionen

CEO for 3 Skandinavien, Morten Christiansen, er blevet udnævnt som Regional CEO i 3 Group og skal således fremover drive udviklingen af 3 i Danmark, Sverige og Østrig.

Morten Christiansen udnævnt som Regional CEO

Morten Christiansen forbliver CEO for 3 Danmark

Morten Christiansen forbliver CEO for 3 Danmark, Haval van Drumpt fortsætter som CEO for 3 Sverige og i Østrig er Rudolf Schrelf udnævnt som ny, lokal CEO.

Morten Christiansen er blevet udnævnt som Regional CEO i 3 Group og skal således varetage det øverste ansvar for 3 i Østrig (lokalt benævnt som ’Drei’) i sammenhæng med sin rolle som CEO for 3 Skandinavien. Udnævnelsen sker i forbindelse med et CEO-skifte i Østrig. Efter næsten ti år på posten har Jan Trionow valgt at fratræde sin stilling som CEO for 3 i Østrig. Den nuværende CCO, Rudolf Schrelf, er udnævnt som ny CEO, og det er i den forbindelse, at Morten Christiansen er tildelt det regionale ansvar for Østrig af ejerne fra CK Hutchison.

”For i højre grad at kunne afstemme indsatsen i vores europæiske teleselskaber, byder bestyrelsen Morten Christiansen velkommen som Regional CEO med ansvar for Østrig, Danmark og Sverige. Disse tre lande er pionerer på deres respektive markeder, og Morten vil sikre større koordinering mellem dem,” siger Victor Li, bestyrelsesformand og Group Co-Managing Director for CK Hutchison Holdings.

”Som CEO for 3Scandinavia har Morten allerede muliggjort en række synergier mellem Sverige og Danmark. Fremover vil Drei også drage fordel af hans viden og ekspertise,” tilføjer Canning Fok, Group Co-Managing Director for CK Hutchison Holdings.

Morten Christiansen udnævnes også som næstformand for bestyrelsen i Drei Østrig.

“Jeg takker for bestyrelsens tillid og ser frem til at arbejde sammen med teamet i Østrig om at fortsætte succeshistorien om Drei. Jan Trionow har gjort det fremragende og bragt selskabet fra en ’start up’ position til i dag at være tredjestørst i Østrig. Selskabet står et godt sted i forhold at styrke sin pionerrolle i digitaliseringen af Østrig efter en periode med store investeringer i 5G-spektrum og en plan om at bygge Østrigs største 5G-netværk,” siger Morten Christiansen.

Om Drei Austria
Hutchison Drei Austria GmbH, som er fuldt ejet af CK Hutchison Holdings Limited, var blandt de seks selskaber, som købte en østrigsk 3G-licens i november 2000. Siden lanceringen i 2003 har virksomheden været en pioner inden for enkle løsninger til det digitale liv. Drei Austria købte Orange Austria i 2013. I August 2015 var Drei Austria den første østrigske udbyder, der gennemførte sin netværksopgradering til 4G. I oktober 2017 afsluttede virksomheden sin overtagelse af Tele2 Østrig. Drei har nu over 2,9 millioner aktive kunder.

Om Morten Christiansen
Morten Christiansen er uddannet cand.merc. fra CBS og har været CEO for 3 Danmark siden 2005. I 2018 blev han udnævnt som CEO for 3 Skandinavien og blev dermed også regionalt ansvarlig for 3 i Sverige. Inden Morten kom til 3, var han COO i teleselskabet Orange fra 2002-2005 og CEO i mediebureauet Carat fra 1992-2001.

Da Morten overtog jobbet som CEO for 3 i Danmark, var 3 eneste danske operatør med et 3G-netværk. Til gengæld leverede forretningen årlige underskud i milliardklassen pga. store investeringer og relativt få kunder. Siden er historien vendt, og 3 har i dag tæt på 1,5 mio. kunder og omsatte i 2020 for 2,7 mia. kr. og endte på et positivt driftsresultat før afskrivninger på 861 mio. kr. Hos 3 i Sverige er historien den samme. På de 2½ år hvor Morten har været CEO for 3 Skandinavien, er kundebasen hos 3 i Sverige steget med 12% til i dag at omfatte 2,2 mio. kunder.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>