Nemmere at udnytte data om bredbåndsdækning

Energistyrelsen har udviklet en ny funktion på Tjekditnet.dk, der giver brugerne af hjemmesiden nye muligheder for at anvende data om bredbåndsdækningen.

Nemmere at udnytte data om bredbåndsdækning 1Den kan blandt andet bruges på boligportaler, så boligkøbere får information om bredbåndsdækningen sammen med andre relevante boligoplysninger.

På Tjekditnet.dk er det muligt for forbrugere, virksomheder og offentlige myndigheder at finde oplysninger om bredbånds- og mobildækningen i Danmark. Hjemmesiden er den eneste i Danmark, hvor alle informationer omkring bredbåndsdækning samles et sted. Allerede fra lanceringen af Tjekditnet.dk i 2015 har det været et ønske fra virksomheder at få adgang til de data, som hjemmesiden bygger på, så de kan implementere informationerne fra Tjekditnet.dk i deres eget it-miljø.

Energistyrelsen har været i dialog med flere virksomheder omkring mulige løsninger og er nu klar med en ny funktion, som muliggør en ny anvendelse af data.

”Jeg er glad for, at Tjekditnet.dk kan tilbyde virksomheder adgang til nye funktioner, som gør det muligt for virksomheder at bringe informationer om bredbåndsbåndsdækning på deres egen hjemmeside”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt.

”Adgang til en god bredbåndsforbindelse betyder meget for danskerne, og med den nye funktion bliver det nemmere for eksempelvis boligportaler at give boligkøbere overblik over bredbåndsdækningen ved deres drømmehus på linje med andre relevante boliginformationer”, fortsætter energi-, forsynings- og klimaministeren.