Norwegian gør bæredygtigt flybrændstof tilgængeligt for virksomhedskunder
Hjem NYHEDER Norwegian gør nu bæredygtigt flybrændstof tilgængeligt for virksomhedskunder

Norwegian gør nu bæredygtigt flybrændstof tilgængeligt for virksomhedskunder

Af Redaktionen

Norwegian har indgået et samarbejde med Neste, verdens ledende producent af bæredygtigt flybrændstof.

Flyselskabets virksomhedskunder kan nu nedbringe deres CO2-udledning fra forretningsrejser med op mod 80 procent ved at bruge bæredygtigt flybrændstof.

Norwegian gør bæredygtigt flybrændstof tilgængeligt for virksomhedskunderSamarbejdet er et vigtigt skridt mod et egentlig frivilligt marked for bæredygtige flybrændstoffer.

Bæredygtige flybrændstoffer godkendt og velafprøvet lavemissionsløsning, der har været i brug siden 2011. Norwegians moderne og brændstofeffektive fly kan flyve på op mod 50 procent bæredygtige brændstoffer. Ved at erstatte fossilbaserede brændstoffer kan bæredygtige brændstoffer reducere drivhusgasudledningen med op mod 80 procent i et livscyklus-perspektiv.

– Med Nestes bæredygtige flybrændstof kan vores virksomhedskunder nedbringe C02-udledningen ved deres forretningsrejser. Ved at sætte gang i et frivilligt marked for bæredygtigt flybrændstof sender vi et signal om at opskalere produktionen, hvilket er helt nødvendigt for at opnå stordriftsfordele og nedbringe omkostninger, siger Anders Fagernæs, direktør for bæredygtighed i Norwegian.

I 2022 vil Norwegian iblande 0,5 procent bæredygtigt flybrændstof på alt brændstofforbrug i Norge, og én procent i Sverige og Frankrig for at møde de myndighedspålagte iblandingskrav. Alle frivillige køb fra virksomhedskunder er i tillæg til dette.

Hjælper virksomheder med at nå deres reduktionsmål

Scan Global Logistics (SGL) er en hurtigt voksende, global full service logistikvirksomhed med hovedsæde i København. Selskabet har sat et ambitiøst mål om at reducere sine udledninger med 50 procent hvert 10. år. At nedbringe C02-udledningerne fra egne forretningsrejser er en vigtig prioritet, og de har valgt at indgå partnerskab med Norwegian og Neste for at kunne virkeliggøre målet.

– Vi ønsker at være på forkant med omstillingen. Derfor er vi nødt til at omfavne smarte teknologier, når de bliver tilgængelige. Med dette første pilotprojekt reducerede vi CO2-udledningen fra vores forretningsrejser i 2021 med 10 procent, hvilket er den reduktion, vi gerne skal have fra alle områder hvert år, siger Allan Melgaard, administrerende direktør i Scan Global Logistics.

Med aftalen mellem Norwegian og Neste, kunne Scan Global Logistics dække de ekstra omkostninger for syv tons Neste MY Sustainable Aviation FuelTM, som blev anvendt på Norwegians flyvninger. Det nedbragte SGL’s CO2-udledninger fra forretningsrejser med 21 tons CO2.

Lavet af genindvundet affald og verificeret af uafhængig tredjepart

Nestes bæredygtige flybrændstof reducerer i ren form CO2-udledninger med op mod 80 procent i et livscyklusperspektiv i sammenligning med anvendelse af fossile brændsler. For at beregne og verificere reduktionen benytter Neste sig af veletablerede standarder for livscyklusanalyse og rapportering af udledning. Det bæredygtige flybrændstof er produceret af genindvundet affald og råvarerester.

– Med denne løsning gør vi reelle og direkte udledningsreduktioner mere tilgængelige, fordi vi gør det enklere for forretningsrejsende at bruge bæredygtigt flybrændstof på deres flyrejser. Produktions- og distributionsprocessen er revideret af en uafhængig, certificeret tredjepart, så reduktionerne kan bruges til at nå Science Bases Targets (SBTi). Det betyder, at alle processer kan efterprøves, og at virksomheden, der har investeret i bæredygtigt flybrændstof, kan få sine reduktioner valideret, siger Jason Reichow, Vice President Business Development, Renewable Aviation hos Neste.

Norwegian har desuden besluttet at indkøbe bæredygtige brændstoffer, der dækker alle selskabets forretningsrejser tilhørende administrationen i 2022.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>