Ny rapport: Ransomware-trusler stiger til 1,2 mio. tilfælde om måneden fra januar til juni
Hjem UNDERSØGELSE Ny rapport fra Barracuda Networks : Ransomware-trusler stiger til 1,2 mio. tilfælde om måneden fra januar til juni

Ny rapport fra Barracuda Networks : Ransomware-trusler stiger til 1,2 mio. tilfælde om måneden fra januar til juni

Af Redaktionen

Antallet af ransomware-trusler er vokset til 1,2 mio. per måned fra januar til juni i år.

Det fremgår i en ny rapport fra Barracuda Networks.

Derudover har forskerne identificeret og analyseret 106 højtprofilerede ransomware-angreb fra august 2021 til juli 2022. Og der er særligt fem erhverv, der er hackerens foretrukne mål.

I undersøgelsen af 106 højtprofilerede ransomware-angreb opdagede forskerne, at de fem mest udsatte erhverv er: uddannelsessektoren (15 pct.), kommuner (12 pct.), sundhedssektoren (12 pct.), infrastrukturen (8 pct.) og finanssektoren (6 pct.).

Ny rapport: Ransomware-trusler stiger til 1,2 mio. tilfælde om måneden fra januar til juni

“I takt med at ransomware og andre cybertrusler fortsætter med at udvikle sig, har behovet for passende sikkerhedsløsninger aldrig været større,” siger Peter Gustafsson, nordisk direktør for Barracuda Networks.

“I den nye rapport har vi analyseret de mest fremtrædende angreb, der har fundet sted. Den viser, at det fortsat er fem erhverv, der er hackernes hovedmål. Samtidig kan vi se, at antallet af trusler kun fortsætter i en retning – og det er op. Vores analyse viser, at de i øjeblikket ligger på 1,2 mio. per måned.

Højdepunkter fra rapporten:
  • Antallet af ransomware-angreb steg hvert år på tværs af de fem erhverv, mens angreb mod andre erhverv er mere end fordoblet sammenlignet med sidste års rapport.
  • Mens angreb på kommuner kun er steget en smule, viste forskernes analyse, at angreb på uddannelsesinstitutioner er mere end fordoblet og at angreb på sundhedssektoren og finanssektoren er tredoblet.
  • Rapporten afslører også en begyndende stigning af angreb mod andre erhverv. Her er det særligt serviceudbydere, der blev udsat, men også bil-, hotel- og restauration-, detail-, software- og teknologibranchen oplevede en stigning i antallet af angreb.

For at blive klogere på, hvordan ransomware påvirker små virksomheder, giver rapporten tre eksempler på angreb, som forskere har fundet gennem Barracuda SOC-as-a-Service samt indholdet af hvert angreb og de løsninger, der kan hjælpe med at stoppe den slags angreb.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>