Nyt innovationsprojekt sigter mod at producere den mest effektive brintbil – Conrad er samarbejdspartner
Hjem TELEKOMMUNIKATION Nyt innovationsprojekt sigter mod at producere den mest effektive brintbil – Conrad er samarbejdspartner

Nyt innovationsprojekt sigter mod at producere den mest effektive brintbil – Conrad er samarbejdspartner

Af Redaktionen

Elektronikvirksomheden Conrad har valgt at sponsorere team Eco Runner – et hold bestående af studerende fra den hollandske by Delft.

Målet har været at konstruere en brintdrevet bil, og innovationsprojektet blev påbegyndt tilbage i august 2020.

I løbet af processen har Conrad bidraget med sit brede tekniske sortiment inden for både elektroniske komponenter og kabler samt sikkerhedsudstyr og maskiner til produktion.

Bilen blev færdig i april og var således holdets bidrag til dette års Efficiency Challenge, som fandt sted den 11. juni – med Eco Runner som det vindende hold.

Hvert år arrangerer benzin- og olieselskabet Shell et miljømaraton, hvor studerende fra hele verden udvikler en bilprototype, og målet er, at bilen skal skubbe grænserne med hensyn til energieffektivitet. Årets konkurrence blev annulleret som følge af pandemien, og i stedet organiserede tre hold i Holland deres helt egen konkurrence, inklusive Eco Runner fra det tekniske universitet TU Delft. Projektet var særligt afhængigt af sponsorer, så konkurrencen kunne afholdes. Conrad har blandt andet forsynet Eco Runner med elektroniske produkter og kredsløbskort samt sikkerhedsudstyr og maskiner til selve produktionen.

Brint – peger mod en bæredygtig fremtid
Kravene for at deltage i konkurrencen var blandt andet, at bilen skulle afspejle et reelt transportbehov. Formålet med konkurrencen var, at holdene skulle udvikle nye måder til, hvordan man kunne bruge så lidt af den valgte energikilde som muligt. Sieb Rodenburg, Eco Runners projektleder, valgte sammen med resten af teamet at udvikle en bil drevet af brint. Under konkurrencen kørte de 15 omgange à 1000 meter – distancen svarer til afstanden mellem Delft og Moskva – og bilen måtte stoppe efter hver omgang for at simulere bytrafikken. Vinderen blev den bil, der brugte mindst energi under løbet.

Nyt innovationsprojekt sigter mod at producere den mest effektive brintbil – Conrad er samarbejdspartner– Siden vi begyndte at arbejde på projektet sidste år, har vi arbejdet på det næsten hver dag, fra 9 til 5. Det føles derfor ekstra godt, at vi rent faktisk vandt konkurrencen. Vores mål var at bidrage til en bæredygtig fremtid ved at bygge verdens mest effektive brintdrevne bybil. Nu vil vi inspirere andre aktører til at indse bredden af brint som energikilde og derefter udvikle det endnu mere i fremtiden, uddyber Sieb Rodenburg.

Webinar for teknologielskere
Den 29. juni afholder Sieb Rodenburg og hans team det gratis webinar “Conrad EcoTalk”. Her vil de blandt andet præsentere Eco Runner og også give publikum et indblik i udviklingsprocessen og fortælle mere om brintens fremtid. Sieb Rodenburg understreger, at det aldrig havde været muligt at bygge bilen, hvis det ikke var for holdets partnere, og Conrad har her spillet en central rolle.

– Eftersom Conrad Elektronik har et meget bredt sortiment, kunne vi finde alle de nødvendige komponenter ét sted, hvilket gjorde det hele meget lettere. Blandt andet leverede de en vejrstation, der blev ekstra vigtig under løbets gang, hvor vi havde brug for at måle vejrforholdene for at kunne køre så effektivt som muligt. Vi er utroligt taknemmelige for Conrads hjælp, og vi ser frem til at fortælle mere om udviklingsprocessen og brintens fremtid i forbindelse med webinaret, slutter Sieb Rodenburg.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>