Næste generation af fuldelektriske Volvo-biler får LiDAR-teknologi og en AI-drevet supercomputer
Hjem ELBIL Næste generation af fuldelektriske Volvo-biler får LiDAR-teknologi og en AI-drevet supercomputer

Næste generation af fuldelektriske Volvo-biler får LiDAR-teknologi og en AI-drevet supercomputer

Af Redaktionen

Volvo Cars’ kommende fuldelektriske SUV-topmodel leveres med banebrydende sikkerhedsteknologi, der har til formål at redde endnu flere liv.

Og samtidig sætter den en helt ny standard for bilsikkerhed.

Den fuldelektriske efterfølger af Volvo Cars’ XC90, der vil blive lanceret i 2022, leveres med avancerede sensorer, inklusive LiDAR-teknologi udviklet af Luminar og en autonom kørecomputer med NVIDIA DRIVE Orin™ system-on-a-chip som standard.

Ved at kombinere denne avancerede hardware med Volvo-, Zenseact- og Luminar-software sigter Volvo Cars mod at reducere antallet af trafikdræbte og ulykker.

“Volvo Cars er og har altid været førende inden for sikkerhed. Nu definerer vi det næste niveau af bilsikkerhed, “udtaler Håkan Samuelsson, administrerende direktør for Volvo Cars. “Ved at have denne hardware som standard kan vi løbende forbedre sikkerhedsfunktionerne via skyen og introducere avancerede, autonome køresystemer, hvilket er med til at styrke vores førerposition inden for sikkerhed.”

Forbedret sikkerhedsteknologi skal forhindre kollisioner

Med den nye sikkerhedspakke sigter Volvo Cars mod at reducere kollisioner, og reduktionstakten forventes at accelerere over tid ved hjælp af softwareopdateringer via skyen. De nye teknologier er også designet til specifikt at håndtere de trafiksituationer, der resulterer i mange af de øvrige alvorlige kvæstelser og dødsfald, der sker i dag.

“Som del af vores ambition om at levere stadig sikrere biler er det vores langsigtede mål fuldstændig at undgå kollisioner,” udtaler teknologichef Henrik Green. “I takt med at vi hele tiden forbedrer vores sikkerhedsteknologi med opdateringer via skyen, forventer vi, at kollisioner bliver mere og mere sjældne, og vi håber på den måde at redde flere liv.”

Når teknologien er implementeret, forventes den at blive forbedret over tid således at bilen vil hjælpe til med at forbedre førerens evner i sikkerhedskritiske situationer. Hvor tidligere teknologi i vid udstrækning satsede på at advare føreren om potentielle og umiddelbare trusler, vil denne nye sikkerhedsteknologi med tiden i stigende grad gribe ind efter behov for at forhindre kollisioner.

Ud over sensorpakken og AI-computerens ydeevne bliver Volvos kommende topmodel også leveret med back-up-systemer til centrale funktioner såsom styring og bremsning, hvilket gør den hardware-klar til sikker, ikke-overvåget, autonom kørsel.

Stærkt samarbejde med teknologiske frontløbere

Næste generation af fuldelektriske Volvo-biler får LiDAR-teknologi og en AI-drevet supercomputer

Sensors on electric successor to XC90 – LiDAR

Samspillet mellem LiDAR teknologien, softwaren og backup-systemerne vil muliggøre Highway Pilot-funktionaliteten, der er udviklet internt sammen Zenseact – et Volvo Cars’ selskab til udvikling af autonom køresoftware. Highway Pilot, der er en autonom kørselsfunktion til brug på motorveje og fås som ekstraudstyr, vil blive aktiveret for kunderne, når funktionen er sikkerhedsgodkendt og lovliggjort af de relevante myndigheder.

Tidligere på året meddelte Volvo Cars, at virksomheden vil bruge NVIDIA-teknologi til at centralisere databehandlingen. Kernecomputeren og den autonome kørselscomputer, der begge styres af NVIDIA-teknologi, vil med tiden gøre det muligt for bilerne at blive mere sikre ved hjælp af sky-opdateringerne, samtidig med at de yder den nødvendige computerkraft til vision- og LiDAR-behandling.

Den nye sikkerhedsteknologi illustrerer Volvo Cars’ dedikation til samarbejdet med teknologiske frontløbere såsom Luminar, NVIDIA og Zenseact, alt imens virksomheden bestræber sig på at levere de bedst mulige og mest sikre biler til sine kunder. Disse og andre partnerskaber giver Volvo Cars et stærkt teknologisk fundament i en hurtigt transformerende branche.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>