Patrick fra TEC vinder DM i Skills
Hjem NYHEDER Patrick Larsen fra TEC vinder DM i Skills

Patrick Larsen fra TEC vinder DM i Skills

Af Redaktionen

Patrick Larsen fra Vallensbæk vandt lørdag den 30. april DM i Skills 2022 for lastvognsmekanikere.

Poul Nyrup Rasmussen, tidligere Statsminister og formand for EuroSkills 2025, hyldede deltagerne og overrakte præmier i Høng.

Efter tre intense konkurrencedage kulminerede dette års DM i Skills lørdag med kåringen af danmarksmestrene på 49 erhvervsuddannelser.

Patrick kan nu kalde sig Danmarks bedste lastvognsmekaniker. Han er i lære hos Scania Ishøj.

– Det er fantastisk at have vundet. Jeg er meget glad. Jeg havde egentlig ikke troet på det, fordi der var fem andre, der var pænt gode, for ikke at sige supergode. I aften tror jeg, at jeg skal ud med nogle kammerater og spise, men ellers skal jeg slappe af, fortalte en glad vinder.

Patrick fra TEC vinder DM i Skills

Patrick Larsen, lastvognsmekaniker og vinder af Skills 2022 med Poul Nyrup Rasmussen

Patricks underviser på TEC, Christian Svane, roser ham også: – Han er systematisk i sin fremgang og god til at planlægge opgaverne. Og så arbejder han hårdt – allerede ugen efter DM i Skills skal han til svedeprøve.

Patrick er færdigudlært, og får sit svendebrev som lastvognmekaniker til september.

Statsminister og tidligere statsminister hylder vinderne

Ved afslutningsceremonien deltog statsminister Mette Frederiksen med en videohilsen til deltagerne, hvor hun bl.a. understregede deres betydning for den grønne omstilling.

– Det I kan, er helt afgørende for den grønne omstilling. En grøn omstilling som er nødvendig i Danmark og i verden. […] Danmark har brug for, at der er mange flere unge, der gør som jer, lød det fra statsminister Mette Frederiksen.

Poul Nyrup Rasmussen, tidligere statsminister og formand for EuroSkills 2025 overrakte trofæer til vinderne. Han benyttede også muligheden for at hylde deltagerne for deres indsats.

– I dag hilser jeg på stjernerne. For det er I jo. I er ungdommens stjerner […] I er stjerner i jeres eget liv. I er rollemodeller. For alle de unge, der er i tvivl. Når de ser jer folde jer ud, så tænker de: ”Sådan vil jeg også være, sådan vil jeg også gøre”, sagde Poul Nyrup Rasmussen.

Danmarks største uddannelsesevent

DM i Skills, Danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelser, holdes en gang årligt. Med flere end 300 deltagere fra 49 fag og op mod 70.000 besøgende er det Danmarks største uddannelsesevent.

TEC var repræsenteret af to elever på lastvognsmekaniker, to på karrosseritekniker, én automatiktekniker, én skiltetekniker og én chauffør (vejgodstransport).

Næste DM i Skills holdes i Fredericia i 2023.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>