PKA og PenSam investerer 3,4 milliarder i nye energieffektive tog
Hjem NYHEDER PKA og PenSam investerer 3,4 milliarder i nye energieffektive tog

PKA og PenSam investerer 3,4 milliarder i nye energieffektive tog

Af Redaktionen

To af Danmarks største pensionskasser, PKA og PenSam, investerer 3,4 milliarder kroner i nye overvejende elektriske togsæt, der afløser gamle dieseldrevne tog på en af Storbritanniens mest centrale toglinjer.

PKA og PenSam investerer 3,4 milliarder i nye energieffektive togDanske pensionspenge vil fremadrettet gøre den kollektive trafik i Storbritannien mere effektiv samtidig med, at der bliver skabt et godt langsigtet afkast til medlemmerne.

Pensionskasserne PKA og PenSam har sammen investeret 3,4 milliarder kroner i nye tog, der skal køre på den vigtige forbindelse East Coast Main Line, der forbinder London med Edinburgh og Glasgow i Skotland.

Med investeringen træder pensionskasserne ind i finansieringen af et af Storbritanniens største OPP-projekter.

Strækningen er en af Storbritanniens travleste nationale toglinjer. Hvert år kører mere end 22 millioner passagerer på strækningen, der fungerer som primær transportforbindelse til London for større byer som Leeds, Newcastle og Glasgow.

Strækningen er overvejende elektrisk, og de nye tog erstatter gamle og mindre effektive dieseltog. Det vil både bidrage til at reducere rejsetiden for togpassagererne og CO2-udslippet på togstrækningen.

”Vi er stolte af at kunne investere i så markant et infrastrukturprojekt, der ikke alene gør den kollektive trafik mere effektiv, men som også er med til at erstatte gamle og ineffektive dieseltog med nye overvejende elektriske tog på en af Storbritanniens vigtigste strækninger. Investeringen passer rigtig godt til det vi gerne vil i PKA og PenSam, fordi vi både sikrer vores medlemmer et stabilt langsigtet afkast samtidig med, at vi kan gøre en positiv forskel for miljøet,” siger Michael Nellemann Pedersen, Investeringsdirektør i PKA.

”Jeg er meget glad for det stærke samarbejde mellem PenSam og PKA, der sikrer endnu en solid investering i væsentlig infrastruktur. Det bidrager til gode pensioner for velfærdsstatens kernetropper – bl.a. sosu-medhjælpere og sygeplejersker – og giver samtidig en hjælpende hånd til en tiltrængt elektrificering af en central strækning i det britiske tognet. Det giver god mening,” siger Claus Jørgensen, Investeringsdirektør i PenSam.

Investeringen bliver eksekveret og forvaltet af investeringsselskabet AIP Management, hvor PKA og PenSam er medejere og investorer. Med investeringen overtager pensionskasserne 30 pct. af Agility Trains East, der ejer og udlejer togflåden. Investorerne træder ind i et konsortium med japanske Hitachi, der leverer og servicerer togflåden.

Togene leases ud til togoperatøren London North Eastern Railway, og ejerne er sikret en fast leasingindkomst på togflåden af det engelske transportministerium frem til 2046.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>