Prisvindende elcykel lanceres i Danmark
Hjem NYHEDER Prisvindende elcykel lanceres i Danmark

Prisvindende elcykel lanceres i Danmark

Af Redaktionen

Det belgiske elcykel-brand Cowboy kommer nu til Danmark, og dermed lanceres det nyeste skud på stammen inden for elcykler.

Brandet signalerer en ny måde at anskue elcykler på og kombinerer avanceret teknologi med et minimalistisk og prisvindende design helt uden knapper eller traditionelle cykelkæder.

Cyklen kan udover at anbefale den hurtigste rute også anbefale den sundest mulige rute for rytteren. Cyklerne sælges direkte online, og folk i København kan booke en testtur allerede i dag.

Der er en ny cykel på de danske cykelstier. Det belgiske elcykel-brand Cowboy, som blev etableret i 2017, lanceres nu i Danmark med mulighed for prøvekørsel i København og senere i en række andre danske byer. 

“Vi er superglade for endelig at kunne lancere vores cykler i Danmark, hvor vi ser et stort potentiale. Siden begyndelsen har vi solgt mere end 25.000 elcykler i Europa, og vi er nu klar til at udvide til Danmark, som er et af de lande i verden, der cykler mest. Vi henvender os til den bevidste og urbane cyklist, der både værdsætter design og samtidig ønsker at være miljøbevidst,” siger Adrien Roose, som er administrerende direktør og medstifter af Cowboy.

Helt ny form for cykeloplevelse

Med sine smarte funktioner, attraktive design og fantastiske kundeservice tilbyder Cowboy en helt ny cykeloplevelse til den danske cyklist. Cyklerne, der er eldrevne, fungerer ligesom moderne elbiler og kan opdateres online. Selve designet af cyklen er udviklet af det svenske designbureau Propeller Design med fokus på komfort og hensyn til de nordiske cyklister.

“Vi har været med under hele Cowboys rejse og har designet en urban elcykel, der er langt fra den traditionelle elcykel. Følelsen, når man sidder på en Cowboy og træder i pedalerne er helt speciel. Det giver en helt anden fornemmelse af cyklen, der ikke er til at beskrive; du er nødt til at prøve det selv.

Derfor er det muligt at booke en testtur allerede i dag,” siger Olle Gyllang, som er strategisk designer hos Propeller Design.

Vælger den sundeste rute

Statistik fra de nordiske lande viser, at antallet af cyklister er steget markant i de senere år pga. vores øgede fokus på sundhed og en stigende bevidsthed om klima og miljø. Med myldretidstrafik og trafikpropper in mente er elcyklen det hurtigste transportmiddel i flere danske byer.

Cowboys ambition er at løfte den daglige pendling til et helt nyt niveau for cyklisten ift. transporttid, komfort og cykelglæde. Derfor anbefaler Cowboys elcykel – via et smart computersystem – den sundeste rute på din vej, hvilket gør det muligt ikke blot at undgå særligt trafikerede veje, men også at vælge en rute med mindst mulig luftforurening.

Prisvindende elcykel lanceres i Danmark70 kilometer rækkevidde og smarte hjælpefunktioner

Cowboys grundlæggere i Belgien havde en vision om at skabe en elegant, let og fleksibel cykel, som bliver produceret af virksomheden selv med komponenter af høj kvalitet. Takket være det minimalistiske design vejer cyklen mindre end 20 kilo inklusiv det kompakte batteri, men selvom vægten er lav, er rækkevidden stor – elcyklen kan køre 70 kilometer, før den skal oplades.

Cyklen reagerer intuitivt på rytterens behov fra det første trin i pedalen, hvor den selv indretter motorstøtten efter cyklistens behov. De integrerede for- og baglygter øger sikkerheden takket være deres stærke lysstyrke, mens de bageste lysdioder også fungerer som bremselys.

Styres med app

Cyklen betjenes nemt og enkelt via Cowboy-appen, som er tilgængelig til iOS og Android, og eftersom cyklen aktiveres via en digital nøgle i app’en, er det muligt at slippe for den velkendte cykellås. I app’en er det samtidig indbygget GPS, og app’en hjælper med at finde cyklen, hvis den bliver stjålet. Er man ude for en ulykke på cyklen, kan cyklen registrere faldet og derefter sørger cyklen for at underrette de kontakter, man har angivet på forhånd.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>