Gigantisk potentiale i grønnere valg til forbrugerne
Hjem NYHEDER Rapport: Gigantisk potentiale i grønnere valg til forbrugerne

Rapport: Gigantisk potentiale i grønnere valg til forbrugerne

Af Redaktionen

Klima og miljø bekymrer danskerne, der har klare holdninger til virksomheders bidrag til både problemer og løsninger.

I den netop offentliggjorte Greencheck, en rapport udarbejdet af Voxmeter, ligger Elgiganten placeret lige under midten.

For Elgiganten viser det muligheder for at omsætte forbrugernes fokus på miljø og klima til handling gennem mere synlighed om de tiltag, der er godt i gang – og gøre grønnere valg nemme.

Voxmeter har netop offentliggjort deres Greencheck. Elgiganten er en af de 376 virksomheder, som et repræsentativt udsnit af danskerne vurderer og rangerer i forhold til positive og negative bidrag til klimaeudfordringen. Elgigantens placering som nummer 234 er lige akkurat under midten, hvor resten af branchen også er placeret. Samtidig viser rapporten, at klima og miljø er det, danskerne er mest bekymret for og optaget af.

Gigantisk potentiale i grønnere valg til forbrugerne

Elgiganten ser placeringen som et tegn på, at forbrugerne har behov for meget mere information om de mange muligheder, der allerede er – og som er undervejs – for at kunne indtænke miljø og bæredygtighed i sine produktvalg. Faktum er, at samfundet ikke kan undvære elektronik, men forbrugerne kan sætte fart på en mere bæredygtig udvikling.

Danskerne ser på produkters miljøbelastning

Peder Stedal, adm. direktør i Elgiganten: ”Elektronik bliver generelt set som en miljøbelastning på grund af bl.a. ressourceforbrug og affaldsudfordringer. Det er reelt nok, men det bliver måske glemt, at elektronik er uundværligt i dag og samtidig en forudsætning for den grønne omstilling. Vores ambition er at lave en grøn aftale med danskerne. Greencheck understøtter vores egen opfattelse af, at stadigt flere udover pris, kvalitet og design også ser på miljøvenlighed og ressourceforbrug. Hos os skal man simpelthen have mulighed for nemt at træffe reelle grønnere valg.”

Blandt de mange miljøtiltag, Elgiganten allerede har gennemført, er nordisk indsamling, sortering og genanvendelse af 30.000 tons elektronisk affald om året. I Danmark alene har knap 200.000 produkter tillige fået nyt liv via reparation af fx mobiler, tablets og computere. Elgiganten er også den første danske elektronikkæde, der via den eksterne partner EcoVadis følger op på leverandørers arbejde med miljø, etik, ansvar og bæredygtigt indkøb. Og der er mange flere tiltag på vej.

Oplyste valg med enorm effekt

Elgiganten har ikke tidligere brugt særligt mange ressourcer på at fortælle forbrugerne om sine initiativer inden for bæredygtighed. Men i takt med kundernes stigende interesse, vil Elgiganten nu gøre mere for at synliggøre mulighederne.

Peder Stedal: ”Det er vores ansvar, at vi ikke bliver vurderet højere på bæredygtighed. For hvor skulle danskerne vide fra, hvad vi arbejder med, hvis vi ikke fortæller om det? Elgiganten hverken kan eller vil tvinge vores kunder til bestemte valg, men nøglen til en mere grøn elektronikbranche er samspillet med netop kunderne. Som Danmarks største elektronikkæde er vi en del af udfordringen, og vil også være en del af løsningen, og hvis kunderne får nem mulighed for at handle på deres bekymring, vil effekten være enorm.”

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>