Rittal datacentercontainere med Blue e+ køleteknologi
Hjem TEKNIK Rittal datacentercontainere med Blue e+ køleteknologi

Rittal datacentercontainere med Blue e+ køleteknologi

Af Redaktionen

‘’The cool dream team’’ med et lille CO2-fodaftryk.

Den digitale transformation udfordrer datacenterindustrien.

Stigende mængder af data betyder, at datacenteroperatører står over for en udfordring med at fjerne stadig mere varme fra servere, på stadig mere trange pladser, alternativt skal de finde plads til udvidelser. Hvis der skal udvides, så skal det gøres så effektivt, bæredygtigt og så hurtigt som muligt. Rittal tager denne udfordring op med en ny løsning til it-containere. Dette integrerer et effektivt Blue e+ udendørs kølesystem på en pladsbesparende måde. Ved at bruge en tredjedel mindre strøm løser dette balancegangen mellem omkostningseffektivitet og bæredygtighed. «The cool dream team» understøtter it-chefer med denne smarte alt-i-en løsning.

Alle bidrager med deres egne fordele: Datacentercontaineren som emballagekunst, Blue e+ køleeheden som en smart køleekspert. I samarbejde løser den nye Rittal-løsning flere af de problemer, som IT- og datacenterchefer står over for: Flere og flere dataapplikationer som f.eks. egde computing, har brug for mere og mere computerkraft, samtidig med at de skal bruge mindre energi, og alt dette skal ske på en bæredygtig og sikker måde uden nogen „hotspots“.

Dette kræver aldrige løsninger med et lille CO2-fodaftryk. Rittals IT Container løser disse nye behov: Takket være en ny køleløsning monteret på ydersiden af containeren, som er baseret på den gennemprøvede Blue e+ teknologi, får du mere plads i den modulære datacentercontainer for at imødekomme behovet for mere og mere computerudstyr. Dette giver også yderligere potentiale for fleksibel udvidelse af applikationerne.

Rittal datacentercontainere med Blue e+ køleteknologi

Smart kombination: robust beholder møder smart, energieffektivt udendørs klimaanlæg. Tilsammen reducerer dette energiforbruget med så meget som en tredjedel.

Energiforbruget reduceres samtidig med en tredjedel. Det gør det lettere for dem, der driver datacentercontainere, at spare drifts- og energiomkostninger. Det er derudover ikke længere nødvendigt at installere traditionelle computergulve og køleteknik inde i beholderen, og heller ikke de ellers sædvanlige kølemiddelrør mellem indre og ydre kredsløb. Køleenheden kan således monteres direkte på beholderens ydervæg. Dette sparer ikke kun plads, men også montagearbejde. Du kan derudover også spare både tid og penge.

Robust, effektiv og kontrollerbar

«Udendørsenhederne i Blue e-serien er ikke kun robuste og nememre at vedligeholde, men også meget mere energieffektive takket være deres innovative hot pipe-teknologi»,  forklarer Philipp Müller, Director Data Center Solutions i Rittal. Dette reducerer de samlede driftsomkostninger over tid. IoT-interfacet, som er monteret på køleenhederne, bidrager også til dette. Alle kølesystemets ydeevneparametre kan læses via webgrænsefladen. «Dermed kan IT-operatøren styre forbruget så effektivt som muligt.»

Princippet bag Blue e+

Det er Blue e+ seriens hybridteknologi, der gør denne løsning så effektiv. Blue e+ køleenhederne har udover et aktivt kølekredsløb til korrekt IT-køling også et passivt kølekredsløb: Takket være det integrerede varmerør spredes varmen til omgivelserne, så snart den omgivende falder til under den indvendige temperatur i beholderens varme passage. Denne effekt har en enorm indflydelse på effektiviteten, især der hvor der er store temperaturforskelle.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>