Hjem NYHEDER Shape Robotics afrunder skelsættende år med en serie store ordrer

Shape Robotics afrunder skelsættende år med en serie store ordrer

Af Redaktionen

Med en stærk slutspurt på et historisk travlt år forventer danske Shape Robotics at ramme skiven indenfor de guidance-mål, som er blevet opjusteret fire gange i løbet af året.

Den danske EdTech afslutter året med flere større ordrer til blandt andet danske kommuner og en separat ordre fra den nye partner i hovedmarkedet Rumænien, Network One Distribution (“NOD”) på 11 Steam Labs til lige under € 50.000 pr. stk. til levering i 2022. En ny ordre fra partneren i USA, Pitsco Education markerer samtidigt 2022 som det bedste år i det potentielt enorme nordamerikanske marked.

Her kort før jul kan Shape Robotics se tilbage på en serie succeser i 2022, der samlet skubber selskabet ind i en ny liga og danner grundlag for en forstærket ambition om at levere uddannelsesteknologi til verdensmarkedet. Der er i 2022 styr på omkostningsbasen, etableret en rentabel drift og selskabet træder ind i 2023 med en forventning om en trecifret millionomsætning funderet på en effektiv salgsafdeling og et bredt partnerskabsnetværk, der yderligere vil styrke Shape Robotics markedsposition i de mange markeder, som akut efterspørger uddannelsesteknologi.

I løbet af 2022 er der blevet etableret partnerskabsaftaler sværvægtere som Altex, Samsung Electronics, KnowK, NOD og INACO, og Shape Robotics har med disse partnere i ryggen dels lukket store ordrer og sidenhen leveret varen effektivt til kunderne og agilt omfavnet den store efterspørgsel. Shape Robotics forventer nu med den sidste slutspurt at ramme indenfor årets omsætnings-guidance, som på nuværende tidspunkt ligger på DKK 81-93 mio.

Ifølge CEO André Fehrn har det vigtige opkøb af Video Technic Systems (“VTS”) i hovedmarkedet Rumænien gjort, at man hurtigt har kunnet levere, når ny ordre er kommet ind af døren. I efteråret tiltrak Shape Robotics ny kapital og understøttes finansielt af en af de største og ældste investeringsbanker i Rumænien, BRD – Groupe Société Générale samt en ny storinvestor. Det er nu selskabets intention at gå på Nasdaq Small Cap i 2023.

”Det har været et travlt år, og vi kan alle være stolte af indsatsen. Med støtten fra vores investorer og partnere vil vores vækstrejse fortsætte de næste år, hvor vi udbygger vores allerede stærke partnerskabsnetværk og indtager nye markeder med nøgleklare løsninger. Som forventet kom der flere større ordrer i de sidste uger af december, og nu har vores teams travlt med at sørge for, at vi får ekspederet alt, inden vi går på velfortjent juleferie. Med de sidste ordreindgange er vi nu helt overbeviste om, at vi rammer det omsætningsinterval, vi har lovet markedet og vores investorer,” siger André Fehrn,

Succes på hovedmarked giver lovende ringe i vandet

Mens hovedmarkedet Rumænien har omfavnet Shape Robotics teknologi på nationalt plan og endda åbnet Steam Labs med bevågenhed fra præsidenten, er flere andre lande i EU klar med deres nye uddannelsesstrategi og gør sig klar til at klæde europas unge på til at kunne gribe et fremtidigt arbejdsmarked, der bliver stadigt mere digitalt. Polen, Bulgarien og Italien investerer ligesom Rumænien eksempelvis massivt i uddannelsesteknologi med afsæt i EU’s Recovery and Resilience Plan.

“Med inspiration fra Rumænien forventer vi at se, at andre lande begynder at indkøbe uddannelsesteknologi i 2023 – og derfor må man sige, at vi strategisk har spillet kortene rigtigt, da vi i første omgang valgte at gå fuldt og helt ind i Rumænien. Vi har været med helt fra begyndelsen og kan i forhold til de andre lande både vise proof-of-concept, og at vi kan levere selv meget store leverancer på meget kort tid, hvilket er altafgørende indenfor EdTech-segmentet,” siger CEO André Fehrn

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>