Stor japansk venturekapitalfond retter øjnene mod Danmark og Nordeuropa med ny 1,5 mia. kr. fond
Hjem NYHEDER Stor japansk venturekapitalfond retter øjnene mod Danmark og Nordeuropa med ny 1,5 mia. kr. fond

Stor japansk venturekapitalfond retter øjnene mod Danmark og Nordeuropa med ny 1,5 mia. kr. fond

Af Redaktionen

Den største japanske venturekapitalfond i Europa, NordicNinja deler nu nyheden om sin anden fond og har denne gang skytset rettet mod Nordeuropa og Danmark.

”Norden er lig med innovation og grøn omstilling, så der er ingen tvivl om, at det er en retning, vi skal sigte mod,” udtaler Shinichi Nikkun, der er Managing Partner i NordicNinja.

Når den japanske venturekapitalfond NordicNinja med Fond II fokuserer på Danmark og resten af Nordeuropa er det med god grund. Formålet med den nye fond er nemlig at investere i startups og ledere, der vil forandre samfundet med bæredygtige og digitale løsninger. Løsninger, som NordicNinja mener, at særligt Norden er førende inden for.

Den japanske investors nye fond skal med €200 mio. og grundlæggernes dybdegående ekspertviden inden for grøn energi og ingeniørvirksomhed sørge for at bygge bro mellem øst og vest og investere i nogle af de mest interessante startups, der beskæftiger sig med bæredygtige, digitale løsninger inden for særligt klimatech, deeptech og digitale samfund.

”Vi går efter at investere i de bedste løsninger, som kan have global indvirkning, og når det kommer til den digitale innovation og bæredygtige løsninger, er Skandinavien og Nordeuropa førende. Kombineret med vores globale netværk af investorer og adgang til japanske blue-chip-virksomheder samt vores unikke kombination af baggrunde i teamet, glæder vi os til at være med til at fyre innovative nordiske virksomheder ud over rampen fra den afgørende early stage-etape,” siger Shinichi Nikkun.

Fælles japanske og europæiske værdier danner grundlag for investeringer
Via NordicNinjas €101 mio.-store Fond I, som blev lanceret i 2019, investerede venturekapitalfonden i virksomheder, der var med til at transformere industrier, som eksempelvis Einride, Kognic, Mavenoid og ClimateView. Af Fond I’s i alt 20 investeringer har tre, Einride, Bolt og Veriff, opnået unicorn-status.

NordicNinja har endnu ikke foretaget nogle investeringer i Danmark, men det kan vel meget ske:

Stor japansk venturekapitalfond retter øjnene mod Danmark og Nordeuropa med ny 1,5 mia. kr. fond

NordicNinja team

“Det danske startup-økosystem er blevet meget dynamisk og kræver en kontinuerlig tilstedeværelse for at kunne udnytte mulighederne. Desværre forhindrede den globale pandemi vores tilstedeværelse i Danmark, men vi ser nu frem til at være mere aktive i Danmark, for eksempel på TechBBQ, der afholdes i København,” siger Shinichi Nikkuni.

Med den nye Fund II vil NordicNinja fortsætte med at investere tidligt i virksomheder og founders, der driver en markant forandring både i forhold til bæredygtighed og udvikling af det digitale samfund.

”Selvom afstanden kan opgøres i tusindvis af kilometer, har Japan og Europa meget til fælles. Begge har en stærk arv når det gælder opbygningen af virksomheder, en stor appetit på innovation og en forståelse for behovet for at passe på planeten. NordicNinja er broen, der gør disse fælles interesser til fælles mål, og som samler to af verdens største økosystemer til gavn for os alle,” siger Shinichi Nikkun.

NordicNinjas Fond II har investorer som JBIC, Swedbank pension funds, BaltCap og Kiraboshi Bank samt japanske virksomheder som Honda og Omron med ombord. NordicNinja er en artikel 8-fond under Sustainable Finance Disclosure Regulation.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>