The Digital Edge (38): Europas store problem: Svært at droppe russisk gas? Så prøv helt at undvære amerikansk cloud-teknologi
Hjem SAP The Digital Edge (38): Europas store problem: Svært at droppe russisk gas? Så prøv helt at undvære amerikansk cloud-teknologi

The Digital Edge (38): Europas store problem: Svært at droppe russisk gas? Så prøv helt at undvære amerikansk cloud-teknologi

Af Redaktionen

Var det svært at undvære russisk gas? Så prøv at droppe amerikansk cloud-teknologi

De seneste måneders AI-hype har sat ny vild fokus på tech-branchen.

Men samtidig viser politikernes iver efter at lovgive om skærme i skoler og regulere kunstig intelligens at branchen ikke længere kan gå på vandet.

For engang kunne vi ikke få nok teknologi, men nu taler statsministeren åbent om et skærm-opgør.

Men hvad er det for en verden som it-firmaerne skal leve op til? Og hvordan ser politikerne tech-verdenen?

Det giver Casper Klynge, Vicedirektør hos Dansk Erhverv med ansvar for blandt andet it-området et par bud på i den nyeste episode af podcasten The Digital Edge.

Casper Klynge har tidligere været politisk chef for Microsoft i Europa og ikke mindst været Danmarks – og verdens – første tech-ambassadør med base i Californien.

Det giver ham et unikt perspektiv på Danmarks og Europas sårbarhed når det kommer til de store amerikanske tech-virksomheder, krigen i Ukraine og de meget, meget få store europæiske softwarevirksomheder.

For, som Casper Klynge siger i podcasten, så bliver det meget sværere at omstille sig fra amerikansk teknologi end det var at undvære russisk gas.

The Digital Edge (38): Europas store problem: Svært at droppe russisk gas? Så prøv helt at undvære amerikansk cloud-teknologiI denne episode kan du også høre hvorfor digitalisering er spændende for erhvervslivet – men så politisk kedeligt, at nogle ifølge rygter hellere vil være kirkeordførere end arbejde med it.

Episoden er optaget på det netop overståede Folkemøde, hvor AI var et af ugens store temaer.

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Strategy & Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP.

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>