Tre ud af fire danskere foretrækker at møde fysisk på arbejde frem for hjemmekontoret
Hjem UNDERSØGELSE Tre ud af fire danskere foretrækker at møde fysisk på arbejde frem for hjemmekontoret

Tre ud af fire danskere foretrækker at møde fysisk på arbejde frem for hjemmekontoret

Af Redaktionen

Hybride arbejdsformer har vundet frem i de seneste år, men langt størstedelen af danskerne vil hellere møde op hver dag fremfor udelukkende at arbejde fra hjemmekontoret, viser en ny undersøgelse fra it-virksomheden GlobalConnect.

Der hersker meget lidt tvivl blandt danskerne, hvis de skal vælge ultimativt mellem hjemmekontoret eller at møde fysisk på arbejde.

I det tilfælde foretrækker hele 76 procent fysisk tilstedeværelse hver eneste dag.

Det viser en ny undersøgelse blandt 1.000 danskere. Tallene står i kontrast til de seneste års store fokus på, at hjemmearbejde er blevet en ny normal. Derfor kommer resultatet også bag på Annette Otto, HR Direktør i GlobalConnect, som står bag undersøgelsen.

”Undersøgelsen er et realitetstjek. I tre år har vi fortalt hinanden, at hjemmearbejde er den nye normal. Den antagelse er nødvendig at udfordre, for danskerne vil tydeligvis stadig gerne møde fysisk på arbejde,” siger Annette Otto og uddyber:

”Mange virksomheder har investeret massivt i at skabe gode rammer for hjemmearbejde. Når vi nu kan se, at medarbejderne har et tydeligt ønske om at komme ind på kontoret, vil det for mange virksomheder give mening også at se på at investere mere i de fysiske rammer på arbejdspladsen,” siger Annette Otto.

Ingen jagt på hjemmearbejde

Tre ud af fire danskere foretrækker at møde fysisk på arbejde frem for hjemmekontoretI forbindelse med de seneste års store fokus på det fleksible arbejdsliv har der været talt om ’the great resignation’, hvor særligt ønsket om fleksibilitet og hjemmearbejde skulle føre til opsigelser.

Den tendens har dog ikke slået helt igennem i Danmark, viser GlobalConnects undersøgelse. Særligt ikke i sammenligning med Norge og Sverige, hvor undersøgelsen også er gennemført.

Blot 7 procent af de danske respondenter har skiftet job i løbet af de seneste tre år, fordi de ikke måtte arbejde så meget hjemmefra, som de ønskede, mens 12 procent har overvejet at skifte.

Den pointe er væsentlig for danske virksomheder at arbejde ud fra, mener Annette Otto. Særligt i en tid, hvor jagten på kvikke hoveder og varme hænder er intensiveret på tværs af brancher.

”Hjemmearbejde kan ikke stå alene som det, der tiltrækker og tilknytter medarbejdere til arbejdspladsen. I undersøgelsen er det tydeligt, at det sociale og gode fysiske rammer at arbejde under er væsentlige for danskerne. De forhold er mindst lige så vigtige – hvis ikke vigtigere – at investere i, hvis danske virksomheder vil have de bedste medarbejdere i fremtiden,” siger Annette Otto.

Får danskerne fuldkommen frit valg på fordelingen mellem dage på arbejdspladsen eller hjemmekontoret, svarer knap hver tredje, at de helst vil møde fysisk hver dag – altså aldrig arbejde hjemmefra.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>