Den innovative rejseform: verdenspremiere på designkonceptet GEN.TRAVEL
Hjem LOGISTIK/ TRANSPORT Den innovative rejseform: verdenspremiere på designkonceptet GEN.TRAVEL i Paris

Den innovative rejseform: verdenspremiere på designkonceptet GEN.TRAVEL i Paris

Af Redaktionen

På Chantilly Arts & Elegance-eventet nær Paris præsenterer Volkswagen-koncernen den 24. september et innovativt designkoncept, der vil redefinere fremtidens langdistancemobilitet.

Den 100 % elektriske IEV (Innovation Experience Vehicle) er en ægte prototype, der er selvkørende (niveau 5) og giver en realistisk forsmag på mobilitet i det kommende årti.

Bilens modulopbyggede interiørkoncept gør den til et fleksibelt, bæredygtigt Mobility-as-a-Service-alternativ til kortdistanceflyvninger.

Som et forskningsprojekt er formålet med Gen.Travel at teste konceptet og nye funktionaliteter i forhold kunderespons. Baseret på undersøgelsesresultaterne kan individuelle funktioner senere overføres til serieproducerede biler.

Med GEN.TRAVEL har Volkswagen-koncernen udviklet et ikonisk, innovationsspækket koncept, der udgør en helt ny kategori af køretøjer i premiumsegmentet mellem sedan og MPV (Multi Purpose Vehicle). “Med sin NEW-AUTO-strategi definerer Volkswagen mobiliteten for kommende generationer – bæredygtig og digital,” siger Dr. Nikolai Ardey, leder af Volkswagen Group Innovation. ”I Volkswagen Innovation Research-afdeling, der arbejder på tværs af koncernens mærker, fremmer vi denne idé yderligere og viser, hvordan vores kunder vil kunne opleve mobilitet i fremtiden – for eksempel som en service. Med GEN.TRAVEL kan vi allerede i dag opleve, hvad der vil være muligt i den nærmeste fremtid med innovativ teknologi. Dør-til-dør rejser på et nyt niveau. Emissionsfri og stressfri.”

GEN.TRAVEL er selvkørende og gør chaufføren til en afslappet passager, der har tid til andre ting: Arbejde. Afslaping. Underholdning. Familie. Klaus Zyciora, designchef for Volkswagen-koncernen, forklarer: “GEN.TRAVEL giver os et glimt af fremtidens rejser. Den viser os, hvordan autonom kørsel vil se ud i fremtiden. GEN.TRAVEL demonstrerer et visionært design fra fremtiden skabt for morgendagens mobilitet. Effektiv formgivning kendetegner det yderst markante design. I en tidsalder med teknisk perfektion og praktisk talt ubegrænsede muligheder bliver ‘form følger funktion’ til ‘form følger frihed’. Bilen bliver ikke kun bedre, men også mere spændende end nogensinde før.”

GEN.TRAVEL har et unikt, modulært interiørkoncept, der kan tilpasses til hver rejse og bookes som et Mobility-as-a-Service-tilbud. Afhængigt af konfigurationen kan op til fire personer transporteres i konceptbilen. Til forretningsrejser giver konferenceopstillingen med fire komfortable sæder og et stort bord i midten af interiøret afslappede omgivelser. Dynamisk belysning skaber et behageligt arbejdsmiljø og undgår faren for køresyge. En indstilling i overnatnings-opsætningen muliggør at to sæder forvandles til to senge, der kan foldes ud til en flad position.

Et innovativt selesystem sikrer maksimal sikkerhed for passagererne selv i liggende stilling. GEN.TRAVEL-belysningssystemet påvirker melatoninproduktionen for at hjælpe passagererne med at falde i søvn og vågne naturligt. Til familierejser kan GEN.TRAVEL med forsæder konfigureres til at underholde børnene ved hjælp af augmented reality (AR). Interiøret er lyst, med et naturligt design. Alle HMI-elementer (human-machine interface) er produceret i bæredygtige materialer, kombineret med genbrugte eller natur materialer.

Det futuristiske ydre på GEN.TRAVEL er opdelt i to dele: Den gennemsigtige glaskabine er perfekt integreret i den nederste sektion, som rummer alle de tekniske funktioner. Kanten af vinduet er i hoftehøjde, hvilket gør det meget lavt for at maksimere udsynet udefra. Når passagerer samtidig ligger fladt ned i bilen, oplever de ingen ydre påvirkninger. Vingedørene på GEN.TRAVEL letter bedre ind- og udstigning.

Den innovative rejseform: verdenspremiere på designkonceptet GEN.TRAVELFor maksimal komfort har GEN.TRAVEL den aktive affjedring eABC (electric Active Body Control), der beregner lodrette og sideværts bevægelser såsom acceleration, bremsning eller sving på forhånd, og optimerer kørestil og bane i overensstemmelse hermed. Kunstig intelligens (AI) og platooning – fuldt autonom kørsel i konvojer – bruges til yderligere at øge rækkevidden til langdistancerejser.

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>