Volvo EX90 byder på ny og avanceret teknologi, som sætter nye standarder for sikkerhed
Hjem LOGISTIK/ TRANSPORT Volvo EX90 byder på ny og avanceret teknologi, som sætter nu nye standarder for sikkerhed

Volvo EX90 byder på ny og avanceret teknologi, som sætter nu nye standarder for sikkerhed

Af Redaktionen

Hvis du spørger en tilfældig person på gaden, hvad de forbinder med Volvo Cars, vil de fleste svare: sikkerhed.

Netop denne association er vi hos Volvo Cars meget stolte af at være kendt for, da sikkerhed er den ultimative kerne i vores forretning.

For os, er sikkerhed ikke et markedsføringstrick eller en anden lovgivningsmæssig hindring, der skal imødekommes. For os, er sikkerhed vores purpose.

Som Jim Rowan udtaler i den seneste keynote, som kan ses HER, har vi i snart 100 år været førende inden for bilsikkerhed, ved at opfinde nye teknologier og standarder for sikkerhed, som har reddet mange liv.

Vores kommende fuldelektriske flagskibs SUV, Volvo EX90, som vil blive lanceret d. 9. november 2022, vil som aldrig før bringe vores ambition for sikkerhed til helt nye højder. Præcis som den burde. For kun innovation kan drive os fremad og gøre os endnu bedre.

Vi stopper ikke med at udvikle og innovere os, før bilulykker ikke længere kan skade os, og vi er 100% CO2 neutrale som virksomhed. Alt dette, for at beskytte flere liv. EX90 er dermed starten på en ny æra for Volvo Cars, hvor vores arv af sikkerhed, kvalitet og innovation går hånd i hånd mod en bedre fremtid.

Forstår den menneskelige adfærd

I vores nye Volvo EX90 kan du forvente en intelligent bil, der forstår både dig og dine omgivelser, og som vil skabe den sikreste situation for dig, dine kære og dem omkring dig i trafikken. Over tid, vil bilen blive endnu mere intelligent og dermed mere sikker, da den med tiden vil lære af ny data og opdateringer.

Udviklingen af vores nyeste sikkerhedsteknologi er baseret på forståelse af menneskelig adfærd, og er forankret i mange årtiers undersøgelser inden for sikkerhed.

Alle mennesker vil i løbet af deres liv med stor sandsynlighed være udsat for eller påvirket af et biluheld, om dette så skyldes din egen eller andres adfærd i trafikken. Vi ved, at du som udgangspunkt er en god bilist, som er opmærksom og klar til at handle, når det gælder. Men vi er alle mennesker. Og vi bliver alle til tider stærkt påvirket af følelser. Og disse følelser kan påvirke os, når vi bevæger os rundt i den komplekse trafik.

Vi ved, at distraheringer, træthed og stress er en fast del af livet. Vi ved, at du ikke altid har det godt, eller altid er 100% til stede. Men i trafikken er det desværre sådan, at det utænkelige kan ske i løbet af blot få sekunder.

Vores mål er derfor at hjælpe dig med at blive en bedre bilist, og derigennem reducere risikoen for, at der sker en ulykke. Vores nye Volvo EX90 er blevet udviklet med et usynligt sikkerhedsskjold, der er baseret på den nyeste sensorteknologi, så bilen ved hjælp af sensorer kan aflæse både dig og verden omkring dig.

Sensorteknologi som passer på dig og dine omgivelser

På bilens ydre finder du avancerede sensorer såsom kameraer, radarer og LiDAR, som alle er drevet af vores kernecomputerplatform og -software. Disse arbejder sammen på at skabe et 360-graders realtidsbillede af verden omkring dig. Hele tiden. Alle steder du kører.

Disse sensorer bliver ikke trætte eller distraherede. Ikke ligesom vi mennesker nogle gange gør. De er designet til at reagere og respondere for dig, hvis du selv reagerer et millisekund for sent. Vores LiDAR fornemmer vejen foran dig, uanset om det er dag eller nat, selv ved motorvejshastigheder. LiDAR kan registrere selv de mindste ting flere hundrede meter fremme, hvilket sikrer mere tid til at informere, reagere og undgå.

Volvo EX90 byder på ny og avanceret teknologi, som sætter nye standarder for sikkerhed

Volvo Cars CEO Jim Rowan

Og efterhånden som vores biler over tid vil udvikle sig og lære af de data de genererer, viser vores forskning, at vores software og sensorer kan forhindre antallet af alvorlige ulykker, som ellers ville have resulteret i alvorlige kvæstelser eller dødsfald, med op til 20%.

Ligeledes har vi estimeret, at vi kan reducere det overordnede antal bilulykker med op til 9%, hvilket vil svare til flere millioner bilulykker over tid.

Din bil passer på dig

Det er ikke blot bilens ydre, som sikrer dig en mere sikker kørsel. Bilens indre består ligeledes af et usynligt sikkerhedsskjold, som er med til at passe på dig. Specielle sensorer og kameraer, som er drevet af vores egne internt udviklede algoritmer, er i stand til at identificere og måle førerens blikkoncentration. Denne teknologi gør det muligt for EX90 at se, hvornår du er distraheret, træt, eller endda beruset. Dette har hidtil aldrig været muligt i en Volvo.

Bilen vil i disse tilfælde advare dig. Først stille og roligt, og senere mere insisterende hvis nødvendigt. Hvis det utænkelige sker, at du falder i søvn eller bliver syg, mens du kører, er EX90 ligeledes designet til at finde et sikkert sted at stoppe bilen og ringe efter hjælp.

Husk at følge med i de kommende uger hvor vi før den globale lancering d. 9. november 2022 vil afsløre mange flere detaljer om vores nye fuldelektriske flagskibs SUV.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>