​Halvdelen løber tør: Sådan undgår du at løbe tør for strøm på mobilen på festivalen
Hjem UNDERSØGELSE ​Halvdelen løber tør: Sådan undgår du at løbe tør for strøm på mobilen på festivalen

​Halvdelen løber tør: Sådan undgår du at løbe tør for strøm på mobilen på festivalen

Af Redaktionen

Vi kender det alle. Når batterisymbolet på telefonen lyser rødt og faretruende signalerer, at din mobil langsomt er ved at løbe tør for strøm.

​Halvdelen løber tør: Sådan undgår du at løbe tør for strøm på mobilen på festivalen 2Det kan halvdelen af alle festivalgæster nikke genkendende til. En ny undersøgelse, som analysebureauet Userneeds har foretaget for teleselskabet 3, viser nemlig, at 46 procent af alle festivaldeltagere har prøvet at løbe tør for strøm på mobilen på en festival. Og når det kommer til de 18-29-årige er tallet helt oppe på 72 procent.

Solen skinner. Musikken brager i baggrunden. Om en halv time skal du mødes med vennerne. Foran Bøgescenen. Men hov. Hvad er nu det? Du har slet ikke opdaget, at din telefon er fuldstændig drænet. 1 procent tilbage. Nu gik den død, og planen om at mødes med vennerne virker komplet umulig. Og ikke blot virker det umuligt, men faktisk føler hele 17 procent af de 18-29-årige sig utrygge, når mobilen er løbet tør for strøm, og derfor prioriterer 33 procent af dem altid eller nogle gange at få strøm på mobilen frem for at være sammen med deres venner – eller se en koncert.

Frygten for en afladet telefon kan mange festivaldeltagere genkende. Derfor kommer teleselskabet 3 nu med otte gode råd til, hvordan du undgår at løbe tør for strøm på mobilen på festival.

Skru ned
Det er færreste, der har brug for et blændende skarpt lys, når en sms skal læses, eller et billede skal uploades. Så sørg for at skrue ned for lysstyrken og hav din skærm sat til stand-by, så snart du ikke bruger den.

Slå roaming fra
Selvom de fleste godt kan lide at være online hele tiden, så kan du forlænge din mobils levetid væsentligt ved at slå roaming fra, når du ikke bruger det.

Tørstige apps
Nogle apps bruger mere strøm end andre. Blandt andet apps, der konstant kører i baggrunden, når du ikke bruger dem. Derfor er det en god idé at slette de apps, mens du er på festival, hvis du vil have strømmen til at holde længere. Det er særligt Pokémon Go og Facebook, der sluger rigtig meget strøm. Hvis du ikke kan undvære Facebook, så kan du altid logge ind via webbrowseren.

Sluk for notifikationerne
Hver gang du får notifikationer, så bruger din telefon strøm, blandt andet fordi skærmen lyser op. OG hver gang du får en notifikation, så pirrer det din nysgerrighed for at åbne telefonen og se, hvad der fx er blevet skrevet til din Instagrampost – og det koster også strøm. Derfor kan det være en god idé at slå de notifikationer fra, som du bedst kan undvære.

Skygge er godt
Rigtig mange danskere har iPhones – og Apple advarer selv imod, at man udsætter telefonen for mere end 35 grader, da det kan medføre skader på batteriet. Så hold din telefon i skyggen, og lad være med at ligge den i solen eller et skoldhedt telt.

Powerbank
En god powerbank kan spare dig for en masse bekymringer, når du er på farten. En powerbank skal selvfølgelig også være opladt, så husk at oplade den hjemmefra, så du er sikret et ekstra batteri på din festival.

Spar på batteriet
På mange telefoner findes der en batterisparefunktion. Den reducerer hentning af emails, iCloud-fotobibliotek og andre effekter, som bruger strøm. Hvis din telefon ikke har en batterisparefunktion, kan du hente en app, der kan hjælpe dig – de findes både til Android, iOS og Windows Phone.

Lad være med at lukke apps ned
Det er en myte, at man bør lukke alle sine apps ned for at spare strøm. Ihvertfald ikke de apps, som du ofte bruger. Mobilen bruger nemlig overraskende nok mindre energi på at lade de aktive apps køre standby, end hvis den skal starte de forskellige apps op igen.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>