Aldersgrænse for pensionistrabat hæves
Hjem NYHEDER Aldersgrænse for pensionistrabat hæves fra den 1. juli 2022

Aldersgrænse for pensionistrabat hæves fra den 1. juli 2022

Af Redaktionen

Fra den 1. juli 2022 stiger aldersgrænsen for at opnå pensionistrabat fra 65 år til 67 år, når der rejses med kollektiv trafik.

Ændringen gælder for alle landets tog- og trafikselskaber og sker som en tilpasning til den gældende aldersgrænse for folkepension, der løbende bliver reguleret.

Aldersgrænse for pensionistrabat hævesI takt med at alderen for folkepension stiger, bliver retningslinjerne for at opnå pensionistrabat på rejser i den kollektive trafik tilpasset. Personer på tidlig- og sociale pensioner bliver ikke berørt af den ændrede aldersgrænse, der får størst betydning for personer lige under den nye aldersgrænse.

Derfor er der etableret en overgangsordning for personer, der på nuværende tidspunkt har opnået pensionistrabat på baggrund af alder, men ikke når at fylde 67 år inden 1. juli 2022.

Det betyder, at kunder der allerede benytter en billettype med pensionistrabat, fordi de er fyldt 65 år, må fortsætte med det efter 1. juli 2022 – også selvom de ikke er fyldt 67 år endnu.

De billetter, som er omfattet, er:

  • Pendlerkort
  • Rejsekort kundetype pensionist
  • Klippekort
  • Pensionistkort
Spørgsmål og hjælp

Læs mere på midttrafik.dk/pensionistrabat
Kunder, der har spørgsmål eller brug for hjælp, kan kontakte Midttrafik Kundecenter på tlf. 70 210 230.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>