Botjek opkøber konkurrent og styrker den lokale forankring
Hjem NYHEDER Botjek opkøber konkurrent og styrker den lokale forankring

Botjek opkøber konkurrent og styrker den lokale forankring

Af Redaktionen

Sammenslutningen af byggesagkyndige, energikonsulenter og elteknikere, Botjek, opkøber konkurrenten Factum2 og udvider dermed forretningen lokalt og nationalt.

Fra d. 3. maj indlemmes Factum2-kæden i Botjek-koncernen.

Opkøbet af konkurrenten sker som led i Botjeks vækststrategi og efter ønsket om at udvikle og konsolidere sig i et marked, hvor opgaverne bliver stadig mere omfattende og specialiserede. Samtidigt er der i andre segmenter behov for højt styktal, for at fastholde en effektiv og digitaliseret produktion.

Botjek opkøber konkurrent og styrker den lokale forankring

Sammenslutningen af byggesagkyndige, elteknikere og energikonsulenter, Botjek, opkøber konkurrenten Factum2. Foto: PR.

– Det er en vigtig del af vores strategi at udvikle virksomheden og at konsolidere og styrke vores position på markedet for privat- og erhvervskunder, partnerskaber med videre, siger Brian Slot, administrerende direktør hos Botjek. Han tilføjer:

– Vi har gennem længere tid oplevet at arbejdsopgaverne er blevet større og mere komplekse end tidligere. Med købet af Factum2 tilføjer vi kapacitet og kompetencer, så vi kan imødekomme disse udfordringer bedst muligt og samtidig vækste forretningen.

Store ligheder og synergi

Lighederne mellem de to virksomheder er i forvejen store, da begge udfører samme typer af byggeteknisk rådgivning. Der er derfor tale om et godt match, udtaler Brian Slot.

– Botjek og Factum2 udspringer fra samme DNA, hvor vi har udviklet os i samme retning som kædevirksomheder og er gået efter de samme kunder. Det giver derfor perfekt mening at smelte de to virksomheder sammen under Botjeks navn og koncept og udnytte den store synergi, der er mellem virksomhederne, så vi kan tilbyde en endnu bedre og mere fuldendt servicepalette til vores kunder, siger Brian Slot og uddyber:

– Høj kvalitet, markedsledende kundetilfredshed og levering til tiden har været fællesnævner for begge virksomheder, og vil fortsat være vores pejlemærker. Samtidigt giver opkøbet nye muligheder for at øge digitaliseringsgraden, både for interne produktionssystemer samt nye digitale ydelser til konkurrencedygtige og attraktive priser.

Styrket lokal forankring

Opkøbet efterlader Botjek som den eneste større aktør på markedet med afdelinger fordelt over hele landet, og de nytilkomne Factum2 folks lokalkendskab styrker derfor virksomhedens lokale forankring og nærhed til kunderne yderligere.

– Vores nye kollegaer er entreprenante og effektive forretningsfolk, som brænder for deres arbejde, og som er eksperter på både deres fagområde og deres lokalområde. En af vores store styrker i forhold til vores konkurrenter er, at man som kunde altid har en Botjek-afdeling inden for rækkevidde, og at kunden kan ringe direkte til den lokale konsulent, der har udført arbejdet, fortæller Brian Slot.

Øget kapacitet skal fremtidssikre og udvide forretningen

Konsolidering og videreudvikling af Botjek´s forretningsområder har været en grundlæggende betingelse for opkøbet. Hos Botjek ser man ankomsten af de mange nye kolleger fra Factum2, som et stort aktiv i, at Botjek kan gå forrest på den teknologiske og digitale udvikling. Sideløbende skal de være med til at sikre, at virksomheden tapper ind i nye forretningsmuligheder inden for energi, klima og bæredygtighed.

– Factum2´s mangeårige erfaring og store netværk vil i Botjek kunne bidrage til at skabe yderligere organisatorisk tyngde, der kan fremtidssikre og drive Botjek mod nye markeder og forretningsmuligheder. Herunder udvidede partnerskaber med bank- og forsikringsverdenen, etablere nye økosystemer og skabe nye forretningskoncepter for virksomheden, siger Thomas Bendtsen Nedergaard, tidligere CEO i Factum2.

Botjek forventer at processen med implementering af Factum2 er hurtigt på plads, da begge virksomheder i en længere periode har arbejdet hermed og allerede gjort mange af de påkrævede handlinger forud for overtagelsesdagen.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>