Conrad installerer innovativt interface for Norges førende energileverandør
Hjem TELEKOMMUNIKATION Conrad installerer innovativt interface for Norges førende energileverandør

Conrad installerer innovativt interface for Norges førende energileverandør

Af Redaktionen

I løbet af sommeren 2020 installerede Conrad sin Internet of Things-platform for det norske elselskab Fjordkraft.

Nu kan deres kunder optimere deres energiforbrug gennem Conrads smarte løsning.

– Takket være PaaS-interfacet fra Conrad Connect kan vi levere smarte tjenester til vores app-brugere og give dem merværdi, forklarer Alf Kåre Hjartnes, Executive Vice President og Head of Technology på Fjordkraft.

Etableringen af Conrad Connect blev indledt tilbage i 2016, og siden da har udviklingen af platformen taget fart. I dag er Conrad Connect en af de markedsledende aktører inden for sit felt og tilbyder sin innovative IoT-platform på verdensplan til både virksomheder og private kunder. I Fjordkrafts tilfælde har Conrad installeret sin PaaS API-platform, hvilket gør det muligt at kombinere over 110 IoT-leverandører. Formålet med installationen var at reducere elomkostningerne for Fjordkrafts kunder ved at gøre dem i stand til at kontrollere deres energiforbrug via deres smarte enheder, uden behov for en fysisk gateway.

– I Norge ændrer elpriserne sig fra time til time. Via PaaS API-platformen kan forbrugerne tilpasse deres forbrug af vedvarende energi. For eksempel er energipriserne lavere om natten, og gennem Fjordkrafts app kan forbrugerne vælge at oplade deres bil, når elpriserne er på sit laveste. Fjordkraft kan således optimere opladningen af køretøjet og tilpasse det til den laveste elpris, uddyber Robert Erdmann, Managing Director for Conrad Connect.

Conrad installerer innovativt interface for Norges førende energileverandør

Reducerede elomkostninger for Fjordkrafts kunder ved at give dem mulighed for at styre deres eget energiforbrug via deres smarte enheder.

En praktisk måde at optimere sine smarte enheder på
Det kan være tidskrævende at skulle opbygge en ny infrastruktur, administrere IT-systemer eller rekruttere IoT-specialister til et projekt, og det omfatter som regel også høje omkostninger. Idéen bag Conrad Connect er at gøre det lettere for virksomhederne at tilbyde deres kunder enkle løsninger inden for forskellige områder såsom energistyring, byggeri og produktion.

– Den absolut største fordel ved at bruge vores IoT-platforme er, at virksomheder ikke behøver at bekymre sig om at få alle de forskellige producenter tilsluttet, det tager vi os af. Det foregår desuden på et meget højt niveau, hvilket indebærer, at vores kunder, ofte elleverandører, kan maksimere og forbruge energi på en smart og miljøvenlig måde uden at skulle investere for meget tid eller ressourcer, afslutter Robert Erdmann.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>