Danskerne garderer sig mod tyveri og brand
Hjem SAP Danskerne garderer sig mod tyveri og brand

Danskerne garderer sig mod tyveri og brand

Af Redaktionen

Sikring mod tyveri og brand optager danskerne i stor stil, men det kan vise sig at være en dyr fornøjelse, hvis man har sikret sig forkert.

Danskerne garderer sig mod tyveri og brand 2Over 40.000 danske hjem bliver årligt udsat for indbrud. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Tallet har været faldende de seneste år, men de danske hjem er stadig udsat for langt flere indbrud end vores nabolande.

Derfor vælger flere og flere danskere også at sikre deres hjem mod ubudne gæster. Den tendens oplever man tydeligt hos BAUHAUS, der forhandler udstyr til sikring mod indbrud og brand.

”Det er tydeligt, at indbrudssikring af hjemmet fylder meget. Og med god grund, når man ser på indbrudsstatistikken. Uanset, om man er hjemme eller ej, er indbrud en ubehagelig oplevelse, som mange vil gøre noget for at undgå,” fortæller indkøber Christian Ladefoged fra BAUHAUS.

Flere vinker farvel til nøglerne
Danskernes interesse for sikring af hjemmet hænger imidlertid også tæt sammen med udviklingen i markedet for sikkerhedsudstyr, hvor mange nye teknologier er kommet til, og gamle er blevet bedre.

”Flere og flere skifter den klassiske lås med nøgle ud med mere avancerede låsesystemer, der eksempelvis gør brug af en kode, chip eller en app til smartphonen. Den slags låsesystemer er vokset fra børnesygdommene og er nu både billigere og bedre,” siger Christian Ladefoged og fortsætter:

”Nogle af de nye systemer fra eksempelvis Yale kombinerer både lås og alarm i et system, der rummer hele pakken. Det er helt klart en styrke.”

Brandsikring til designbevidste danskere 
Det er imidlertid ikke kun indbrudstyven, danskere forsøger at sikre sig imod. Også når det kommer til brandsikring og produkter som røgalarmer, pulverslukkere og brandtæpper er interessen stor.

”Mange er meget designbevidste og hænger ikke uden videre en pulverslukker eller et brandtæppe op midt i stuen. Derfor ser vi en klar tendens til, at producenterne gør mere ud af design og farvevalg. Eksempelvis har vi en stilren pulverslukker fra Housegaard, der passer fint ind i mange hjem,” forklarer Christian Ladefoged.

Forkert sikring kan koste dyrt
Uanset om man vil sikre sig mod brand eller ubudne gæster, er det vigtigt at undersøge markedet og få rådgivning. Det kan nemlig give falsk tryghed, hvis man har placeret en røgalarm forkert eller installeret et alarmsystem, der ikke passer til huset og beboerne.

”Der er masser af historier om folk, der slukker for alarmsystemet, fordi naboens kat bliver ved med at aktivere systemet, for så efterfølgende at blive udsat for indbrud. Alle hjem er forskellige, og det er vigtigt, at man får den rigtige rådgivning, inden man køber det største og mest avancerede alarmsystem på markedet,” siger Christian Ladefoged.

Tre tips til at placere røgalarmerne rigtigt:

  1. Røgalarmer må ikke placeres på lodrette eller skrå vægge. De skal altid monteres i loftet på det højeste sted.
  2. Montér en røgalarm i alle rum, så du er sikker på at blive alarmeret, inden ilden spreder sig.
  3. Overvej at investere i serieforbundne røgalarmer, så alle husets alarmer går i gang, hvis én af alarmerne opfanger røg.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>