Den første af 250 offentlige ladestandere er taget i brug
Hjem ENERGI Den første af 250 offentlige ladestandere er taget i brug

Den første af 250 offentlige ladestandere er taget i brug

Af Redaktionen

Så er den første offentlige ladestander taget i brug ved Jels Skole.

Og der kommer mange flere!

I løbet af 2023 opsættes omkring 250 offentlige ladere til el-biler rundt omkring i Vejen Kommune. Ved Vejen Rådhus, Vejen Idrætscenter og samkørselsplads Holsted opsættes lynladere.

– Den grønne omstilling har et meget stort fokus i vores samfund, og det gælder selvfølgelig også her i Vejen Kommune, hvor vi på en lang række områder gør hvad vi kan for at bidrage. Med 250 offentlige ladere fordelt over hele kommunen burde der være rig mulighed for at få ladet sin elbil, fastslår borgmester Frank Schmidt Hansen, der også selv kører på el.

Det er ladestanderoperatørerne EWII, PowerGo og Clever, der opsætter de mange ladestandere. Ved de almindelige ladere vil der inden for normal arbejdstid kunne parkeres i tre timer, mens der ved lynladerne må parkeres i to timer.

Den første af 250 offentlige ladestandere er taget i brug

Borgmester Frank Schmidt-Hansen kører selv el-bil, og han glæder sig over de mange offentlige ladestandere, som er på vej op over hele kommunen.

Ladestanderne opsættes for at støtte op om den grønne omstilling, og for at efterleve et lovkrav om, at der Inden 1. januar 2025 skal der opsættes mindst en ladestander ved alle offentlige bygninger med mere end 20 parkeringspladser.

Vejen Kommune forventer i løbet af 2023 at bidrage yderligere til den grønne omstilling, når kommunen begynder udskiftning af de fossile kommunale køretøjer til elbiler.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>