Digitale enheder ændrer vores syn
Hjem UNDERSØGELSE Digitale enheder ændrer vores syn

Digitale enheder ændrer vores syn

Af Redaktionen

Tablets, smartphones og andre digitale skærme ændrer ikke blot det lysspektrum, vi udsættes for – de ændrer også vores visuelle adfærd.

Digitale enheder ændrer vores syn 2Det er vigtigt at forstå, at vi tilbringer langt mere tid med at se på ting, der befinder sig tæt på øjnene, end vi gjorde før i tiden. Det skyldes ofte, at baggrundsbelysningen er for svag. Selv blandt børn er dette et problem: “Skolemyopi” er en betegnelse for den voksende tendens til, at børn udvikler nærsynethed, når de starter i skolen.

Hvis vi ikke bruger tid nok på at kigge ud i det fjerne, får vores øjne ikke så megen mulighed for at slappe af, og vi “aflærer” dybest set vores evne til hurtigt at skifte fokus mellem forskellige synsafstande. Det kan medføre digital øjentræthed. Endvidere er det naturligt at blinke mindre, når man sidder og stirrer på en computerskærm, og derfor fugtes hornhinden mindre hyppigt af tårevæske. Også dette kan føre til trætte, overbelastede øjne. I værste fald kan det endda svække synet.

Vores tip: Vi anbefaler at give øjnene hyppigere pauser ved at kigge ud i det fjerne meget oftere – selv hvis du er midt i at arbejde på din laptop, tablet eller smartphone. Sørg også for, at dine øjne får lys nok, men samtidig er beskyttet tilstrækkelig godt mod for store mængder af UV-lys og blåviolet lys.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>