Eaton når historisk milepæl i produktionen
Hjem NYHEDER Eaton når historisk milepæl i produktionen

Eaton når historisk milepæl i produktionen

Af Redaktionen

Eaton bekendtgør produktionen af Eaton Xiria-felt, som er nummer 100.000 i rækken.

Eaton når historisk milepæl i produktionen 2Dette er en meget vigtig milepæl i serien af brancheførende SF6-frit koblingsudstyr, der benyttes af kunder i flere end 30 lande Eaton er en førende virksomhed inden for power management-løsninger og har leveret koblingsudstyr til mellemspænding, 100 procent fri for SF6-gas. SF6 er en god isolator, men også en af de værste globale opvarmningsgasser – helt konkret 26.000 gange værre end CO2. Derfor er den forbudt til de fleste anvendelser i Europa. Eaton udvikler afbrydere i vakuum og bruger fast isolering for at sikre et sikkert, pålideligt og bæredygtigt produkt. Elbranchen implementerer nu over alt grønne koblingsalternativer til SF6, eftersom Den Europæiske Kommission begynder en omfattende gennemgang, som kan resultere i en beslutning om helt at forbyde SF6-gasser fra MV-koblingsudstyr fra 2020.

Eatons Xiria-anlæg bruges til at styre og beskytte elektrisk udstyr, som betjenes af forsyningsværker, kommercielle bygherrer og operatører af distribueret vedvarende energi såsom solanlæg og vindmøller. Xiria er højt værdsat for dets kompakte størrelse, og fordi det kræver minimalt vedligehold og dermed har lave driftsomkostninger.

“Virksomheder som engelske Tata Steel og Schiphol Airport i Amsterdam har 10.000 til 22.000 volt-forbindelser på deres anlæg, hvilket er nødvendigt for at opfylde deres energibehov. For at opfylde det lokale distributionsnetværks- og forretningsbehov anbefaler vi implementering af Eatons Xiria. Hvis der opstår en kortslutning, eller hvis en generator går ned, standser Eaton Xiria omgående energiforsyningen sikkert,” siger Ardo Leijen, markedsføringsproduktchef hos Eaton.

Velegnet i forbindelse med vedvarende energi

Xiria kan koble over 10.000 gange, hvilket sikrer, at systemet især er velegnet til anvendelsesområder, hvor kobling skal anvendes flere gange om dagen. Dette gælder blandt andet i forbindelse med vedvarende energi fra vindmøller og solanlæg.

“Uanset om tilgængelige energiformer er vind eller sol, er Xiria anvendelig. Hos Eaton ser vi en stærk vækst i virksomheder, der har behov for hyppige koblinger”, fortæller Ardo Leijen.

Forbud mod koblingsudstyr der indeholder gas

Kyoto-aftalen i 2007 identificerede SF6 som værende en af de værste drivhusgasser, og senere forbød EU brugen af SF6-gas i de fleste brancher og til de fleste anvendelser, f.eks. i fremstillingen af sportssko og tennisbolde. Der blev tilkendt en dispensation til høj- og mellemspændingskoblingsudstyr i 2014, men som nævnt er det muligt, at Den Europæiske Kommission fra 2020 vil indføre et totalt forbud mod brugen af SF6-gas.

“Xiria er designet ud fra Eatons idé om vakuumteknologi og blev introduceret i 2002 med hensyntagen til sikkerhed og miljøvenlighed. På den måde kan man sige, at vi er forud for vores tid”, siger Ardo Leijen.
For nylig blev Eaton Xiria-området udvidet betydeligt, hvilket har givet en større fleksibilitet og har resulteret i, at produktet er endnu mere alsidigt.

“Vi kalder det Xiria-produktfamilien. Nu kan kunderne nemt udvide Xiria-bloktyper uden at skulle købe de såkaldte enkelte felter ved blot at tilkoble de nye Xiria-felter til de eksisterende blokke, som kan forlænges. Denne øgede fleksibilitet sætter Eaton i stand til at tilbyde sine kunder et mere alsidigt produkt, som er endnu mere kompakt, da det kræver 25 procent mindre gulvplads end tidligere,” siger Ardo Leijen.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>