Et uventet hit: Udendørs antenne blev en corona-succes
Hjem NYHEDER Et uventet hit: Udendørs antenne blev en corona-succes

Et uventet hit: Udendørs antenne blev en corona-succes

Af Redaktionen

Allerede første måned blev der meldt udsolgt fra lageret, da 3 sendte en udendørs antenne til mobilt bredbånd i handlen.

Et uventet hit: Udendørs antenne blev en corona-succesDa coronakrisen ramte, slog salget endnu flere rekorder. Antennen kan forstærke signalerne fra mobilnetværket på lang afstand og således levere internet i bygninger og områder, hvor det normalt er svært at få en god forbindelse.

3 blev lagt ned af bestillinger, da teleselskabet sidste efterår lancerede en udendørs antenne til mobilt bredbånd. Faktisk i en sådan grad, at kunder i en periode måtte skrive sig på venteliste, hvis de ville have fingrene i den populære anordning. Allerede første måned var lageret nemlig tømt – et lager, som ellers skulle have holdt et godt stykke ind i 2020.

”Hvis du bor tæt ved en skov, i en betonbygning eller langt fra en telemast, så kan vores mobilsignaler have svært ved at trænge ind i dit hus. En del kunder har løst dette problem med den nye udendørs antenne. Den booster så at sige signalerne, så kunderne oplever internethastigheder, som er op til fire gange hurtigere, og samtidig oplever de også bedre kvalitet ved opkald. Det har uden tvivl stor betydning for mange hjemmearbejdende kunder pga. coronakrisen,” siger Frederik Scholten, der er Head of Marketing & Proposition hos 3.

Da coronakrisen ramte og den første nedlukning blev en realitet i marts 2020, satte salget af den eksterne antenne hos 3 endnu en rekord. I de to hårdt corona-ramte forårsmåneder, marts og april, steg salget af den eksterne antenne yderligere 32 % i forhold til de to måneder forinden. I alt har den eksterne antenne solgt 15 gange mere end forventet.

Kan fange signaler dobbelt så langt væk

Antennen, der har vundet priser for sit design, måler bare 12,5 x 24 cm. Den kan monteres på altanen, på jorden eller direkte på husfacaden, hvorefter den forbindes til en indendørs router med et netværkskabel.

Antennen kan modtage signaler fra alle retninger og på den måde fange det bedste signal fra 3’s netværk i en radius på 5-8 km. Den nøjagtige afstand afhænger af, om antennen har frit udsyn til masten, eller om eksempelvis høje træer eller bygninger står i vejen for signalet. Til sammenligning er en almindelig indendørs router som Huawei 525 i stand til at opfange signaler i en radius på op til 4 km under optimale forhold.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>