Ford hjælper trafikofre tilbage bag rattet
Hjem TEKNIK Ford hjælper nu trafikofre tilbage bag rattet

Ford hjælper nu trafikofre tilbage bag rattet

Af Redaktionen

At sætte sig ind bag rattet i en bil efter en stor ulykke, kan for mange patienter være en umulig og uoverkommelig opgave.

Patienter med svære funktionsnedsættelser har ofte været involveret i store ulykker og er efterladt med svære rygmarvsskader, der har konsekvenser for deres førlighed – og dermed også muligheden for at køre bil.

For mange patienter kan det desuden være en voldsom psykologisk udfordring at sætte sig ind i en bil, men her hjælper Fords køresimulator patienterne med at overvinde deres frygt.

Fords køresimulator er fast inventar på det spanske hospital, National Hospital for Paraplegics, i byen Toledo. Her hjælper køresimulatoren patienter med svære funktionsnedsættelser med at få mere mobilitet og mulighed for at kunne vende tilbage bag rattet i en bil.

Hospitalet er et nationalt center for forskning, udvikling og træning indenfor rygmarvsskader. Genoptræningspatienterne er ofte tilknyttet centret i længere tid, fordi genoptræningen kan være en lang proces – både fysisk og psykisk.

– Vi er meget stolte af samarbejdet. Mange af patienterne vil takket være køresimulatoren og Ford Adapta-teknologien være endnu bedre forberedt på at køre bil igen – både fysisk og mentalt, siger Jesús Alonso, CEO, Ford Spanien.

Ford hjælper trafikofre tilbage bag rattetDet er Ford Spanien, Fundación ONCE og Fords esportshold, Team Fordzilla, der står bag den prisvindende køresimulator, der er udviklet af Hi-Speed Simulators. Køresimulatoren anvender de samme teknologier som Ford Adapta, et spansk projekt, der i udviklingen af biler tager hensyn til personer med funktionsnedsættelser, så bilen tilpasses den enkeltes behov. For eksempel ved at undgå brugen af fodpedaler og i stedet have håndtag til acceleration og bremsning ved rattet – tilpasset personer, der ikke har mulighed for at anvende deres ben til kørsel.

Det er blandt andet denne teknologi, der anvendes i køresimulatoren, og som patienterne kan prøve kræfter med i vante omgivelser uden rent fysisk at sidde i en bil. Med hjælp af kørsel på virtuelle veje kan patienterne blive trygge ved den nye måde at køre bil på, inden de skal færdes i trafikken.

Mustang Mach-E: Fords første elbil med Ford Adapta
Tidligere i år lancerede Ford Spanien en specialudviklet Mustang Mach-E med Ford Adapta. Det er Fords første fuldelektriske bil udviklet til personer med funktionsnedsættelser. Det er de samme features, der går igen i køresimulatoren, hvor håndtag ved rattet har erstattet bilens speeder og bremsepedal.

For at gøre oplevelsen så virkelighedstro som muligt, vil man også kunne se instrumentpanelet fra en Mustang Mach-E under kørslen i køresimulatoren.

Her kan du selv opleve, hvordan køresimulatoren hjælper patienterne og se hvordan den fungerer:

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>