Frode Laursen bruger kunstig intelligens til automatisk lageropgørelse
Hjem LOGISTIK/ TRANSPORT Frode Laursen bruger kunstig intelligens til automatisk lageropgørelse i transport- og logistikselskabet

Frode Laursen bruger kunstig intelligens til automatisk lageropgørelse i transport- og logistikselskabet

Af Redaktionen

Den danske startup-virksomhed Sentispec, som leverer softwareløsninger til logistik, har installeret automatisk lageropgørelse i transport- og logistikselskabet Frode Laursens logistikcenter i Skåne.

Efter at systemet er blevet installeret, har Frode Laursen kunnet foretage hurtigere og mere præcise opgørelser af lageret.

Et nyt system baseret på kunstig intelligens har gjort lageropgørelser lettere for transport- og logistikfirmaet Frode Laursen. Foreløbig er systemet, som er leveret af den danske startup-virksomhed Sentispec, installeret på Frode Laursens logistikcenter i Skåne.

Systemet bruger data, som indsamles ved hjælp af videokameraer, som er monteret på gaffeltrucks i logistikcentret. Informationerne analyseres derefter med kunstig intelligens, og resultatet er et bedre overblik over lageret, hvilket både Frode Laursen og firmaets kunder drager nytte af. Kunderne kan i kraft af lageropgørelserne være mere sikre på, at de kalkulerer rigtigt vedrørende deres egen distribution.

– Løsningen er en klar forbedring af den service, vi kan tilbyde vores kunder, siger Peder Kjærsgaard, operativ chef for Frode Laursen A/S.

Frode Laursen slipper ved hjælp af den nye løsning for at sende personale på overarbejde for at gøre lageret op. Desuden er firmaet under mindre pres, når det handler om at blive færdig med opgørelsen, inden en ny uge starter – noget som normalt er en stor udfordring, idet lageropgørelser typisk udføres i weekenden. Den nye løsning har derfor positiv effekt på både omkostninger og produktivitet.

– Vores løsning Sentispec Access er nyskabende og derudover praktisk i kraft af, at den er enkel at tage i brug. Der kræves ikke store tilpasninger af anlæg eller processer. Løsningen fungerer bare fra starten, siger Andreas Claudi, CEO, Sentispec ApS.

Frode Laursen bruger kunstig intelligens til automatisk lageropgørelseI stedet for manuel scanning af stregkoder kan løsningen med kunstig intelligens selv indsamle den nødvendige information. Den indsamler oplysninger om indholdet på hver hylde og plads, hvilket systemet gør ved at scanne stregkoderne på lagerets hylder og paller. På den måde kan Sentispec Access mindske omkostningerne til lageropgørelser kraftigt. Desuden spildes der ikke tid på at lede efter fejlplacerede paller og varer.

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>