Halvdelen af unge kontoransatte føler sig mindre produktiv fra hjemmekontoret
Hjem UNDERSØGELSE Halvdelen af unge kontoransatte føler sig mindre produktiv fra hjemmekontoret

Halvdelen af unge kontoransatte føler sig mindre produktiv fra hjemmekontoret

Af Redaktionen

Fleksible arbejdstider og muligheden for at strukturere egen arbejdsdag er blevet yderst populært inden for de seneste år.

Det har medført større frihed, og mange danskere nyder godt af fordelene.

Dog er det ikke alle, der er lige begejstrede for hjemmekontoret.

Ifølge en ny undersøgelse fra HP Inc. føler 49% af 18-29-årige kontoransatte ikke, at de kan opnå den samme produktivitet fra hjemmekontoret, hvilket får mange til at fravælge det. Samtidig påvirker følelsen af grænseløse arbejdstider fra hjemmekontoret også de unge kontoransatte stærkest, hvor 40% ser det som en af de største udfordringer. Ifølge Peder Eskildsen, Country Lead i HP Danmark, er det ærgerligt, at danske virksomheder ikke formår at skabe rammerne for produktivt hjemmearbejde blandt unge:

“Vi kan se i tallene fra undersøgelsen, at særligt de unge har svært ved at finde motivationen fra hjemmekontoret. De plages af dårlig samvittighed over deres manglende produktivitet, som i høj grad får dem til at fravælge hjemmearbejdet. Når vi samtidig kan se, at de i særlig grad udfordres af grænseløse arbejdstider ved hjemmearbejde, tyder det på, at virksomheder kan gøre mere på området,” siger Peder Eskildsen.

Ensomhed plager i høj grad også de unge på hjemmekontoret

Halvdelen af unge kontoransatte føler sig mindre produktiv fra hjemmekontoretManglende produktivitet og uklare rammer for arbejdstiden ved hjemmekontoret er ikke de eneste årsager til unges fravalg heraf. Psykologiske faktorer såsom ensomhed påvirker også de unge i større grad, end det påvirker deres ældre kollegaer. I undersøgelsen svarer 46% af de unge, at de i nogen eller høj grad oplever ensomhed i forbindelse med hjemmearbejde. Hertil ser 30% af de unge også hjemmearbejdet som en hindring for egne forfremmelses- og udviklingsmuligheder. Til sammenligning deler henholdsvis 17% af de 30-44-årige og kun 9% af de 45-64-årige samme bekymring.

“At kunne tilbyde hjemmearbejde kan bidrage med en lang række fordele for både virksomheder og medarbejdere. Som virksomhed bør man dog spørge sig selv, om man er god nok til at stille de rigtige samarbejdsværktøjer og rammer til rådighed,” siger Peder, og fortsætter:

“Det er afgørende, at man som leder ikke overser folk, fordi de vælger at udføre arbejdsopgaverne hjemmefra. Fravalget af hjemmearbejdet bør ikke ske grundet bekymringer om egne udviklingsmuligheder eller dårlig samvittighed over ikke at kunne præstere, som man ønsker. Men at skabe disse fleksible rammer kræver en fælles indsats, hvor medarbejdere også skal blive bedre til at give udtryk for deres bekymringer og udfordringer ved hjemmearbejde,” afslutter Peder.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>